Moab

In het hotel is een restaurant waar we kunnen ontbijten. Meestal is het dan in buffetvorm, maar nu krijgen we een menukaart. Het blijkt dat het restaurant ook door niet hotelgasten wordt gebruikt maar die moeten gewoon betalen. Wij leveren ons couponnetje in en kunnen gaan.

We gaan nog even zonnebrand kopen want hoewel het nu regent wordt er beter weer voorspelt. Vlak buiten Grand Junction ligt het Colorado National Monument waar we een National Park Pass aanschaffen. We kunnen nu verder alle parken in zonder verdere kosten. De pas is 1 jaar geldig en kost $50,-

Gelukkig is het gestopt met regenen en kunnen we mooie foto’s maken. Er zijn zelfs “die hards” die in korte broek lopen maar wij houden toch maar onze jas aan.
De route door het park is ruim 30 kilometer en op veel plaatsen kan je uitstappen en een stuk de canyon in lopen. Het is een bijzonder mooi uitzicht en volgens ons toch wel een van de mooiste gedeeltes van de VS. Aan de andere kant van het park zoeken we de snelweg op om richting Moab Utah te gaan.

Het begint ook weer behoorlijk te plensen dus we hebben het net toch wel getroffen.
Vanaf de I 70 is een nieuw stuk weg aangelegd naar Moab. Vlak aan het begin van het dorp ligt Motel 6 waar we vooraf gereserveerd hebben. Dat is wel slim geweest want ze zitten vol. Het blijkt dat er een 24 uurs mountainbike evenement is geweest gisteren en veel bezoekers zijn blijven hangen.

Omdat de kamer nog niet klaar is gaan we Moab in om bij een café een bakkie te doen. We zijn net op tijd want als we binnen zijn wordt de voordeur afgesloten.
We nemen een dubbele espresso. De koffie is echt goed geworden in de VS, dat is in deze streek wel eens anders geweest.

We nemen alvast een kijkje in het Arches National Park en gaan daarna weer richting hotel. Hier blijkt het wifi internet niet op onze kamer te werken en lokaal inbellen lukt ook al niet. Natuurlijk gaan we ’s avonds eten bij Pasta’s Jay.
Die kennen we nog van de vorige keer en ook nu smaakt het eten prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *