Op weg naar de canyons

Vandaag een rustig en voor wat betreft het weer een afwisselend dagje. Als we Denver naderen hangt er door het warme weer een grote smog over de stad dus heeft het geen zin om foto’s van de skyline te maken. We rijden door naar een Outlet store in west Denver. Het aanbod aan winkels is weer overweldigend. Wij kopen alleen een paar boeken bij Borders waar we een keuze hebben kunnen maken uit 150,000 titels.

We steken over, met de auto in verband met de afstand, naar Best Buy een elektronica zaak. Als we uitgewinkeld zijn gaan we verder op weg naar de Canyons in Colorado en Utah. Tijdens de rit over de Interstate 70 moeten we behoorlijk stijgen omdat we de Rocky Mountains oversteken. De bergen met besneeuwde toppen verdwijnen al snel door de bewolking en het weer wordt slechter.

Als we door de Eisenhower tunnel rijden begint het dan ook te sneeuwen.
Dat is niet zo vreemd want deze tunnel ligt op 3400 meter hoogte en is de hoogste verkeerstunnel ter wereld. Vreemd is wel dat de tunnel in de andere rijrichting vernoemd is naar Johnson, een voor ons onbekende senator uit Colorado.

Al dalend wordt het weer zonnig en de temperatuur die 40 graden gedaald was begint weer te stijgen. Als we Glenwood canyon bereiken stoppen we om wat foto’s te maken.

Uiteindelijk stoppen we voor vandaag in Grand Junction waar we een hotel vinden aan de afrit van de snelweg. Morgen gaan we de Canyons verkennen.
Hopelijk is het dan weer droog want momenteel is het erg nat buiten door T-storms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *