Arches National Park

Omdat we dat gisteravond vergeten waren zetten we nog even snel de foto’s over op de laptop en laden de camera op want vandaag zullen we alle capaciteit nodig hebben.
We gaan de Arches bezoeken en het belooft een prachtige dag te worden.
Na het ontbijt gaan we direct naar het park. Daar wacht ons een teleurstelling want door de overvloedige neerslag afgelopen nacht is de trail naar Delicate Arch overstroomd en daardoor afgesloten. Daar hadden we ons nu net zo op verheugd.
Misschien laat in de middag of morgen wordt de trail weer vrijgegeven.

Nadat we een korte film over het onstaan van canyons en arches hebben gezien rijden we naar Landscape Arch, achter in het park. Dit is zo’n 27 km rijden om een idee van de afstand te geven. Daar parkeren we de auto en gaan te voet verder over de trail.
Dit is goed te doen al staat er nog steeds veel water. We kunnen mooie foto’s maken van deze overspanning omdat de zon aan de goede kant staat.

Als we de omgeving bewonderd hebben en weer richting auto lopen zien we een groep wilde herten lopen. Het volgende punt wat we bezoeken is de Windows sectie.
Hier staan ook enkele zeer mooie exemplaren. Als we informeren naar de status van de Delicate Arch trail blijkt deze dmv een omleiding weer opengesteld te zijn. We sturen richting Wolfe Ranche, parkeren de auto en gaan weer te voet verder.

Het is een mooie trail met behoorlijk wat klimwerk, maar voor ons goed te doen.
In een klein uurtje komen we aan bij het doel van deze klim; Delicate Arch.
Het is een fantastisch gezicht. Het is inmiddels eind van de middag en dat is de beste tijd om deze arche te bezoeken dit ivm de stand van de zon. Als we zitten te genieten van het uitzicht horen we een mobieltje overgaan. Ongelofelijk maar zelfs hier wil en kan men nog bereikbaar zijn.

We zoeken de auto weer op en gaan richting uitgang terwijl we nog regelmatig stoppen om alweer een hoogtepunt te bewonderen.
Voor ons was deze dag een absoluut hoogtepunt van onze vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *