Vertrek Amsterdam, Aankomst Hong Kong

Vanmiddag 3 uur was het zover. Nadat we koffie hadden gedaan met zijn allen, inclusief ouders, gingen we op weg richting schiphol. Het was wel redelijk druk in verband met de herfstvakantie. Zo moesten we ons onder andere door een grote mensenmassa bewegen die richting turkish ajr ging. Iedereen behalve jeff lukte het om zich met succes door deze exodus te bewegen. Jeff had wel wat meer moeite met zijn hard cased koffer, maarnhet was niet onoverkomenlijk. Uiteindelijk bleek het bij british airways uitzonderlik rustig te zijn. We waren binnen 5 minuten klaar met het inchecken en de bagage afhandeling. Nu restte ons een paar uurtjes rondzwerven op schiphol. Jeff zag op een gegeven moment een bordje van holland casino. Nu zagen wij dit als een uitgelezen kans om onze vakantie terug te verdienen. Helaas ging de werkelijkheid anders. Barend ging zich storten op de eenarmige bandiet maar was na tien minuten al door al zijn inzet heen. Jeff en ik besloten het beter te doen. Vol goede moed gingen we aan de blackjack tafel zitten. We zouden op zijn minst de etappe naar londen terugverdienen, zeker omdat de minimum inleg 10 euro was. Tien seconden later kropen we met grote teleurstelling van onze krukjes. Helaas moesten we toch echt onze spaarcentjes gaan aanspreken…

De eerste vlucht naar londen ging vlot. Marvin had zijn tablet volgegooid met diverse seizoenen van allerlei tv series, maar het lukte hem niet eens om 1 aflevering volledig te kijken. Aangekomen op heathrow viel het ons op hoe druk het wel niet was vergeleken met schiphol. Het was werkelijk dringen geblazen op de drukke winkelpaden. Wat doe je dan als je een groep van 4 mannen bent? Juist, een engelse pub uitzoeken! Hierdoor vloog de tijd praktisch voorbij op Heathrow en voor we het wisten zaten we in een grote Boeing 747 van Qantas richting Hong Kong.

Nadat het eten aan boord geserveerd was gingen de lichten uit en konden we een poging doen om te slapen. Zelf ben ik hier niet zo’n ster in en heb dus vaak maar wat series en films gekeken. Marvin was zo slim geweest om een slaappil mee te nemen en sliep daardoor als een zonnetje. Uiteindelijk gingen na 8 uur vliegen de gordijntjes open en vlogen we ergens boven het noordwesten van china. De resterende 3 uur gingen wat sneller voorbij en voordat ik we het wisten stonden we op Hong Kong International Airport. Het viel ons op hoeveel alles nog leek op Londen. Zo was het metrosysteem richting Hong Kong Central praktisch gelijk aan die van Londen. Zelfs de bordjes hebben dezelfde stijl. Het is goed te merken dat Engeland tot voor kort hier nog een flinke vinger in de pap had.

Binnen een uur zaten we in ons hotel en gingen we ons even opfrissen. Barend de badmeester besloot gelijk om even het zwembad te testen welke door hem nu is goedgekeurd. Nadat we weer fris en fruitig waren gingen we even een rondje lopen richting Soho. Hier is het uitgaansleven van Hong Kong vooral gesitueerd, en het is tevens de plek waar de beroemde roltrappen richting The Peak zijn gesitueerd. Zelfs op de maandagavond was het nog gezellig druk. Eerst hebben we wat Mexicaans gegeten waarbij we 2 hoofdgerechten voor de prijs van 1 kregen (we blijven hollanders) en daarna gingen we een biertje doen bij de peak bar. Dit is een barretje waar mijn neef Marco een aantal maanden ook was geweest en een aantal vrienden had gemaakt. Nadat ik zijn naam opnoemde bij de serveerster kregen we gelijk een aantal shotjes van het huis. Hier komen we misschien later deze week dus nog wel terug. Rond 12 uur ging de tent dicht en liepen we terug naar ons hotel. Barend en ik haalden nog wat water bij de lokale 7-11. Deze konden we betalen met de octopus kaart. Dit is een soort ov chip maar dan uitgebreider. Hier kan Nederland wel een voorbeeld aan nemen. Rond 1 uur lag ik in mijn chinese bedje (past net) en gingen de ogen dicht.

Location:Des Voeux Rd W,,Hong Kong

1 reactie op “Vertrek Amsterdam, Aankomst Hong Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *