San Francisco – Amsterdam

Deze dag duurt maar 15 uur want we gaan weer 9 tijdszones vooruit.
De vakantie is alweer bijna afgelopen, vandaag vliegen we richting Amsterdam.
Eerst gaan we nog een heerlijk Amerikaans ontbijtje nuttigen en daarna de koffers inpakken. Voor het eerst voelt het wat fris aan omdat er wat bewolking van zee komt binnendrijven, maar als de zon weer doorbreekt besluiten we toch maar om de jassen in de koffer te pakken.

Aan de berichten uit Nederland te horen hebben we die daar wel nodig want er is nogal wat water gevallen de afgelopen tijd en het vooruitzichten voor het weekend zijn niet best.
Als we bij het vliegveld zijn tanken we de auto nog even af en leveren hem in bij Hertz.

Met de airtrain gaan we daarna naar de internationale terminal, waar het inchecken nogal wat tijd vergt. Er zijn nogal wat personen met overgewicht in de bagage en die besluiten bijna allemaal om de koffers leger te maken, een persoon betaald $ 55,-
Achter de douane aangekomen ziet het er anders uit dan ik verwacht had, maar dan besef ik me dat we vorige keer in de United Airlines terminal zaten.
Die is duidelijk gezelliger dan deze terminal, want dit is gewoon een lange gang met enkele winkels. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten want onze vlucht vertrekt iets eerder.

Om 3:40 pm worden we van de gate geduwd en is aan ons verblijf op Amerikaanse bodem een eind gekomen. We vliegen met een Boeing 777 en hebben een plaats bij het raam kunnen bemachtigen.
Het is vooral het eerste uur erg genieten van het uitzicht, en zien ook enkele wegen en bruggen waar we over gereden hebben.
Daarna neemt de bewolking toe en gaan we ons we richten op de drankjes, het eten en het programma aanbod.
We vliegen met de KLM en de verzorging is wederom prima.
Omdat we kunnen profiteren van een sterke wind mee komen we een ½ uur voor schematijd aan op Schiphol.
Van het landschap kunnen we jammer genoeg niets zien want als we door de bewolking duiken staan we gelijk op de landingsbaan.

Omdat het de laatste vlucht van de gezagvoerder is krijgen we te horen dat we niet moeten schrikken als de brandweer het vliegtuig nat spuit.
Dat schijnt een afscheidsritueel te zijn op Schiphol.

Op de bagageband is een hond van de douane erg actief maar natuurlijk kan hij niets vinden in onze bagage. Als alle koffers weer verzameld zijn gaan we op weg naar huis.

Enige cijfers besluiten dit verslag.
We hebben 11834 mijl gevlogen en daar hebben we ruim 24 uur over gedaan.

Met de auto hebben we 4135 mijl afgelegd en daarbij verstookten we 517 liter benzine.

Tijdens de reis hebben we 11 staten aangedaan en geslapen in 14 hotels.

De topper was onbetwist het Hilton Garden Inn uit Fort Collins

De hekkensluiter was het Motel6 in Piscataway.

Nu eerst even de jetlag verwerken en dan maandag weer aan het werk. En natuurlijk weer sparen voor onze volgende trip, want we gaan beslist nog een keer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *