Tweede dag Hong Kong

Onze tweede dag in Hong Kong worden we allemaal wakker rond half negen. Wonderbaarlijk genoeg is niemand ’s nachts wakker geworden ivm de jetlag die we verwacht hadden. Misschien hebben we wel de remedie gevonden voor jetlags. Gewoon lekker stappen tot een uur of 1! We besluiten een ontbijtje buiten de deur te nemen en via een loopbrug en een park naar Hong Kong Central te lopen. Dit is het station waar we gisteren zijn aangekomen met de trein. Hong Kong Central bestaat naast het station ook uit een groot winkelcentrum en kantorencomplexen in de vorm van International Finance Center 1 en 2. Een beetje het WTC van Hong Kong. Wanneer we door het winkelcentrum lopen komen we een heel leuk authentiek tentje tegen waar we prima kunnen ontbijten: de Starbucks.


Na een lekker broodje en een lekker bakkie koffie zijn we klaar om de dag te beginnen en starten de eerste geplande looproute. Deze brengt ons bij Kowloon Market. Hier bevinden zich talloze winkels met een grote hoeveelheid aan electronica. Echt iets voor ons dus, en het zal de lezer niet verbazen dat we hier een flinke tijd rondlopen. Jeff besluit hier ook zijn zoekactie te starten naar verschillende PS3 games, want hij heeft gehoord dat hij deze hier zeer goedkoop kan kopen. We zijn elk standje afgeweest en tevens een winkelcentrum genaamd Dragon Center, maar helaas geen games. Wel echte chinese gameshallen waarbij je o.a. pogo stick kan springen (jeff was hier erg goed in) en vissen kan hakken als een echte japanse topchef. Het is ons een raadsel waarom dit soort spellen in het westen nooit aanslaan. Jeff mag dan geen succes hebben, Barend daarentegen wel. Hij vindt een DVD van de nederlandse film Sint in het chinees. Uiteraard koopt hij deze gelijk om onze filmindustrie te steunen.


De volgende stop is de vogeltjesmarkt. Zoals de naam eigenlijk al verklapt worden hier op grote schaal allerlei soorten vogeltjes verkocht, maar ook voedsel voor vogeltjes zoals levende maden en sprinkhanen – lekker als verantwoord tussendoortje. Het valt ons wel op dat de dierenbescherming niet veel te zeggen heeft in Hong Kong. In sommige kleine kooien zitten de vogeltjes helemaal opgepropt.


We gaan vervolgens door naar de Goldfish market. Hier worden naast vissen ook andere huisdieren verkocht zoals konijnen en zelfs honden. Het is opvallend om te zien dat honden ook in kooien zitten zoals konijnen. Toch weer dat cultuurverschil waar je even mee geconfronteerd wordt. Uiteindelijk belanden we bij de Ladies Market. Hier wordt vooral veel kleding verkocht waarbij er verdacht veel overeenkomsten zijn met bestaande merken zoals Marco Polo. We eindigen de dag met een bezoek aan een leuk restaurantje in het centrum genaamd Hard Rock Cafe. Nadat we hier wat gegeten hebben willen we nog naar een chinese karaokebar, maar deze zijn of gesloopt (letterlijk) of erg moeilijk te vinden. Uiteindelijk belanden we bij een normaal barretje waar het nog wel gezellig is. Het is rond 3 uur als we weer terug in het hotel zijn. Even kijken of we de jetlag nog meer kunnen tarten…

Location:Connaught Rd W,,Hong Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *