Toscane

Nadat we eerst Siena hebben verkent, wordt het nu tijd om de omgeving te bekijken.

We hebben een paar autoroutes door Toscane gemaakt en daarbij verschillende plaatsen aangedaan. Als eerste hebben we Val d’Orcia bezocht, een vallei welke op de Unesco wereld erfgoedlijst staat.

Jammer genoeg hangt er veel nevel dus echt mooie plaatjes zijn er niet te schieten. We stoppen ook in Pienza, een stadje waar je de kaas al ruikt als je de auto uitstapt.

Ook een mooie omgeving is die van Montepulciano. We proberen een foto te schieten van het karakteristieke Toscaneplaatje, een boerderij met een oprijlaan vol met cipressen. Uiteindelijk vinden we er wel een maar de bomen zijn nog jong, net aangeplant.

We hebben ook weer een restaurantje in de buurt van het hotel ontdekt. Het is iets verder doorlopen in de wijk en hoort bij een stadscamping. Het betreft Ristorante Colleverde. Er blijken al veel plaatsen gereserveerd te zijn maar uiteindelijk is er toch een tafeltje vrij. Ook hier hebben we weer erg lekker gegeten. Er zitten ook veel mensen uit de buurt hier, en dat is meestal een indicatie dat het wel goed zit.

We toeren ook nog naar San Gimignano. Het is hier erg zoeken naar een parkeerplaats, want het is onverwacht erg druk. Dit plaatsje staat ook wel bekend als het Manhatten vanToscane. Tja, kijk en oordeel zelf.

We vervolgen onze trip naar Volterra maar daar lukt het niet om de auto te parkeren. Inmiddels zijn we er wel achter dat er al snel een P staat bij een redelijk open plek. Wat grind met plek voor 3 auto’s is hier P2. Omdat het ons vooral om het landschap te doen is rijden we weer door.

Als we weer in Siena aangekomen zijn droppen we de overbodige bagage in het hotel en gaan weer met de bus de stad in. Het is wel geinig om te zien hoe de bus een parkeergarage induikt om beneden een stop te maken. Er blijkt een winkelcentrum boven de parking te zitten.

In Siena doen we eerst een lekker bakkie met een pannini. Daarna gaan we een wandelroute lopen welke we gevonden hebben in een boek over Toscane. Bij stap 3 zijn we al bijna de weg kwijt en na een omweg via het stadion van AC Siena geven we het op. Het is wel duidelijk dat we op eigen houtje nagenoeg alles gezien hebben .

We lopen weer richting Piazza del Campo. Bij een barretje aldaar gaan we een lekker Heineken biertje scoren. Met al dat geloop hebben we weer genoeg calorieën verbrandt.

1 reactie op “Toscane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *