Lucca en op naar Milaan

We checken uit bij het hotel. Siena zit er weer op. We gaan op weg naar onze volgende stop, Milaan. We hebben daar via booking.com een appartement gehuurd en dat blijkt ook weer een airbnb te zijn. Rosi moet waarschijnlijk vandaag werken want we hebben bericht gehad dat we pas vanaf 18:00 kunnen inchecken. We besluiten daarom via Lucca te reizen. Onderweg krijgen we een melding van het auto management dat we bandenspanning verliezen dus we zoeken snel een tankstation op. Gelukkig geen lekke band, een beetje lucht erbij en we kunnen weer verder. Wel iets om in de gaten te houden.

Lucca is een stadje met een vestingmuur van 4 kilometer. Nu hebben wel meer stadjes een oude vestingmuur, maar deze is nog geheel in tact. Binnen deze muur ligt het oude centrum. De muur wordt gebruikt om te wandelen, fietsen, familiefietsen zijn hier erg populair, en ontspannen. Midden in het centrum ligt het piazza Dell anfiteatro wat nog uit de Romeinse tijd stamt.

Het is een ovaal plein wat rondom helemaal dichtbebouwd is. Op het plein zijn weer de gebruikelijke terrassen. Ook zijn er weer de nodige kerken, er wordt gesproken over 100, maar dat lijkt me een beetje veel. De altijd aanwezige toren is in Lucca wel opvallend. Hier groeien namelijk bomen bovenop.

Je kan ook naar boven klimmen maar dat laten we aan de anderen over. Er is genoeg animo voor als we de rij zien.
We horen trouwens erg veel Nederlands om ons heen.

We vervolgen onze weg naar Milaan maar raken bij het tolplein in de war. Je kan uit 3 snelwegen kiezen maar omdat Milano niet op de borden staat nemen we natuurlijk weer de verkeerde. Een afslag verder en 0,70 cent armer keren we weer om. We rijden dicht bij de Ligurische zee. Het is wel opletten om via Parma en niet via Genua naar Milaan te rijden. Genova kan je nu beter mijden. Het is trouwens toch goed opletten op de A1 want het is erg druk en ze rijden hier de vouwen uit je broek. Op de ring van Milaan krijgen er 2 automobilisten ruzie met elkaar en vliegen ze van links naar rechts achter elkaar aan en elkaar afsnijdend. Hier wil je niet tussen geraken. Vlakbij het San Siro stadion duiken we de wijk in.

We vinden een parkeerplek tegenover het appartement en klokslag 18:00 komt Rosi aanlopen en checken we in bij Chez Nous op de 6e etage. Het is al weer 34 graden dus wel lekker dat er airco aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *