Siena

We zijn een beetje laat opgestaan, dus het is even zoeken naar een plaatsje in de ontbijtzaal. Het ontbijt is prima verzorgd. Omdat het hotel iets verder van het centrum afligt dan gedacht nemen we de bus. De bushalte is precies voor het hotel en een kaartje kost maar €1,50. In Siena aangekomen blijkt het enorm druk te zijn met grote groepen toeristen. Even zijn we bang voor Firenze toestanden maar dat blijkt later mee te vallen. Het centrum van Siena ligt binnen een stadsmuur op 3 heuvels en is gebouwd rondom het schelpvormige plein  Piazza del Campo. Er zijn 17 wijken en elke wijk heeft zijn eigen vlag.

Je ziet dus zo wanneer je in een andere wijk aankomt. Twee keer per jaar zijn er paardenraces op het plein in het centrum waar 10 wijken aan mee kunnen doen. De Paleo schijnt een waar spektakel te zijn en is te zien in juli en augustus. Daar zijn we dus net te laat voor. Maar de Piazza del Campo is ook een mooi plein zonder paarden.


Siena is een mooie stad maar de wijken aan de kant van het voetbalstadion, het noorden, zijn toch net iets leuker om door te lopen dan aan de zuidkant van de Piazza del Campo.
De stad wordt ook veel bezocht door dagjesmensen en dat verklaart de groepen toeristen die je ziet, die lopen allemaal achter iemand met een vlaggetje aan.

De doorkijkjes geven mooie plaatsjes. We lopen ook nog een stuk over de stadsmuur en daar is het uitzicht nog mooier. Het is trouwens wel oppassen voor het verkeer want de auto’s rijden hier gewoon tussen al het volk door. Je denkt op een voetpad te lopen maar dat is dus niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *