Sydney – Opera House, Botanical Gardens, The Rocks


Vandaag is het weer een stuk beter. De zon schijnt volop en de temperatuur kruipt al langzaam richting de 30 graden. Volgens de receptie zal er vanmiddag rond een uur of 3 wel een storm losbarsten, maar dat zien we dan wel weer. We lopen via de boulevard van Manly richting de Wharf waar de ferries richting Circular Quay (het havengebied van Sydney) vertrekken. Deze overtocht duurt ongeveer een half uur en blijkt de beste manier te zijn om in Sydney aan te komen. Wanneer we de baai binnenvaren zien we de markante skyline met het Opera House en de Harbour Bridge, waarbij we zelfs vlak langs het opera house varen doordat we de bocht moeten maken richting Circular Quay.


Na een ontbijtje vlakbij het station gaan we richting het Opera House. Van buiten vind ik het er mooi uit zien, maar binnen lijkt de tijd toch een beetje stilgestaan te hebben. Heel veel van het interieur lijkt nog uit de jaren 70 te zijn toen het werd opgeleverd. Hierna lopen we naar de Botanical Gardens, een groot park waar allerlei soorten planten en bomen uit Australie zijn te vinden.


In tegenstelling tot de meeste parken mag je hier op het gras lopen, want het bordje zegt “Please walk on the grass. We also invite you to smell the roses, hug the trees, talk to the birds and picnic on the lawns.” Prinses Irene zou zich hier ook wel thuis voelen.


Vervolgens lopen we richting the Rocks wat het oudste gedeelte is van Sydney. Het geeft een leuk contrast al die oude gebouwen met daarachter een grote verzameling van moderne wolkenkrabbers.


Het begint al bijna avond te worden waardoor we de ferry terug naar Manly nemen. We hebben namelijk afgesproken met Jen, een kennis van Jeffrey die ook in Manly woont. ’s Avonds gaan we met haar naar een BYO restaurant, oftewel een “Bring Your Own”. Eten bestel je daar gewoon van de kaart, maar drank mag je zelf meenemen. Even is er wel een misverstandje als we met wat biertjes aankomen, want het blijkt dat je bij deze BYO alleen wijn mag meenemen, maar de eigenaar doet niet al te moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *