Sydney – Darling Harbour en beklimmen Harbour Bridge

Vandaag gaan we het gebied rond Darling Harbour verkennen. Dit is het entertainment district van Sydney. We nemen eerst de trein van Circular Quay naar Central en lopen vervolgens richting de baai. Bijzondere highlights die we tegenkomen zijn Paddy’s Market en Dixon Street.


Paddy’s Market is het beste te vergelijken met de Beverwijkse Bazaar en je kan hier van alles kopen tegen leuke prijsjes. Het ligt tegenover Dixon Street wat het Chinatown is van Sydney. Wanneer je door de grote Chinese poort loopt waan je jezelf even in China met allerlei restaurantjes en chinese winkeltjes.


Als we wat verder lopen komen we aan in Darling Harbour wat er erg futuristisch uitziet. Je ziet hier een grote promenade met allerlei fonteinen, cafe’s en restaurants. Op de achtergrond is het business district van Sydney te zien en zoemt er ook nog een monorail voorbij.


Nadat we even gelunched hebben besluiten we richting de Harbour Bridge te gaan omdat het weer er goed uitziet. Hier kunnen we ons aanmelden voor de Bridge Climb. We kunnen kiezen uit twee varianten; een snelle die via de onderste boog gaat en uiteindelijk met een paar trappetjes naar de bovenste, of de uitgebreide die compleet over de bovenste bogen gaat. Wij kiezen voor de laatste en kunnen al met een kwartiertje beginnen. Barend besluit ondertussen om richting het park bij het Opera House te gaan waar hij wat boekjes gaat lezen en kan genieten van de omgeving.


Kwart voor drie is het zover en worden we door een blauwe deur gelaten met de tekst “Gate 1”. Ik krijg het gevoel alsof we een ruimtereis gaan maken. Het duurt echter wel even voordat we de klim kunnen maken. Allereerst moeten we wat formulieren invullen met onze gegevens en krijgen we een alcoholtest. Daarna mogen we door naar de volgende ruimte waar we onze klimpakken krijgen en aandoen. Bij de volgende stap ontmoeten we onze klimleider waar we de tour van zullen krijgen. Hij geeft ons een veiligheidsriem waarmee we gedurende de klim vastzitten aan de brug. Mocht er dus plotseling een windvlaag komen dan hou je er hoogstens een nog mooier uitzicht aan over. Tevens krijgen we nog een vest en een regenjas die in zakjes aan onze riem bevestigd worden, maar we hopelijk niet zullen gebruiken. Nadat we de klim even geoefend hebben op een setje trappen krijgen we als laatste een portofoon met headset en mogen we de klim beginnen. Het eerste stukje gaat over een catwalk met allerlei rasters waarbij je op 60 meter hoogte recht naar beneden kunt kijken. Wanneer we bij de pilaar aankomen waar de boog start moeten we nog een aantal trappen omhoog klimmen waarna we echt op de boog staan. De wandeling naar de top gaat met een rustig tempo en er zijn zat foto momentjes. Tegelijkertijd geeft de klimleider een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van de brug en de stad ondersteund door een spectaculair uitzicht. Wanneer we de top bereiken staan we 134 meter hoog en gaan we met z’n allen op de foto. Daarna mogen we via de andere kant weer naar beneden waarbij we onderweg nog een vogelnest tegenkomen waarbij een kraai net haar jonkies aan het voeden is.


Beneden mogen we ons weer omkleden en kunnen we wat foto’s nabestellen. Daarna zoeken we Barend weer op en spreken we af bij Circular Quay. Wanneer we daar aankomen zien we een bekende boot met een Nederlandse vlag aangemeerd liggen; de Sea Shepherd is in Sydney voor bevoorradingen en geeft ondertussen gratis tours waar we wel even gebruik van maken. Momenteel is dit schip bezig met een operatie in de aziatische zee om de illegale walvisvangst tegen te gaan door de Japanners. Wanneer de tour afgelopen is gaan we weer richting Manly.


We hadden van Jen nog een tip gekregen over een grill restaurant waar ze ook Australische eten serveren. We zitten hier nu al bijna 4 weken, maar hebben nog steeds geen kans gehad om iets echt Australisch te eten. We gaan allemaal voor de kangeroe wat eigenlijk best wel veel lijkt op een biefstuk. Hierna belanden we uiteindelijk in het Steyn Hotel wat een backpackers-bar is met een gezellige sfeer.

1 reactie op “Sydney – Darling Harbour en beklimmen Harbour Bridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *