San Francisco

Vanmorgen bijtijds naar de haven gereden. Onderweg natuurlijk via Lombard Street gereden.Hier ligt de bochtigste weg ter wereld. Om de helling te verkleinen zijn er acht bochten kort na elkaar aangelegd. Het is er altijd erg druk met toeristen.

Op pier 43 bij Blazing Saddles fietsen gehuurd. Het zijn mountainbikes met geveerde zadelpen en vork. We gaan over de Golden Gate Bridge fietsen naar Sausalito.
Het eerste stuk gaat nog door het drukke verkeer maar al snel kunnen we de weg verruilen voor een fiets / trim / wandelpad langs de baai.IMG_1695

Het ziet er vandaag vreemd uit over het water. Net als gisteren trekt er mist op vanuit de baai, terwijl het op de wal zonnig weer is. Je ziet alleen de twee pijlers van de brug uit de mist steken.We kunnen gelijk aan de bak want het is een beste klim naar boven.
Je kunt merken dat we al een tijdje hoofdzakelijk per auto reizen, de beentjes lijken wel wat stram.

Boven op de brug aangekomen horen we de misthoorns loeien. Aan de twee peilers hangen misthoorns om het scheepvaart verkeer te waarschuwen. Het is een aparte ervaring om door de mist naar boven weer in de zon te rijden.
Alleen het uitzicht is er deze keer niet dus helaas geen foto’s van de skyline.IMG_1696We bereiken Sausalito aan de overkant van de baai. Het is een heel gezellig stadje met Victoriaanse huizen op de heuvels gebouwd.

Aan de waterkant nemen we de tijd voor een pauze in het zonnetje. Zolang je maar niet op het water bent heb je geen last van de mist. Als we het Sausalito verkend hebben, gaan we richting pier om met de boot terug te varen naar San Francisco. We leveren de fietsen weer in en gaan met de tram richting centrum.IMG_1703Na een hobbelige rit in een tram uit 1921 stappen we uit op Market Street.
Bij Virgin Megastore gaan we op zoek naar wat cd’s wat die zijn hier wel goedkoper dan in Nederland. Voor $ 15 a $ 17 kan je hier wel een cd kopen. Als je wat ouder materiaal zoekt ben je nog goedkoper uit. We lopen via Chinatown weer terug naar Fishermans Wharf, waar we de auto geparkeerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *