San Francisco / Alcatraz

Als we buiten komen miezert het wat en is het erg mistig.  Dat belooft niet veel goeds voor vandaag. We rijden weer naar Fishermans Wharf en parkeren daar weer de auto.
Kost $10 voor de hele dag en het is bewaakt parkeren. We gaan naar de kaartverkoop van Blue & Goldfleet en halen daar de gereserveerde Alcatraz tickets op. Zal je net zien, heb je gereserveerd en dan zijn er nog voldoende kaarten te koop. Vorige keer gingen we op de bonnefooi en waren er pas voor het eind van die week kaarten beschikbaar.
We gaan met de boot van 11:45 dus gaan eerst nog even op souvenirtjes jacht.IMG_1778

Het is vandaag de laatste dag en we willen wel wat meenemen naar huis voor het thuisfront. Als we om 12:00 op Alcatraz aankomen, gaan we gelijk naar boven voor de audio-tour. Momenteel wordt Alcatraz gerenoveerd, dus waren er behoorlijk wat bouwactiviteiten. Dit kan wel tot eind volgend jaar duren. Ook waren er minder National Park Rangers dan de vorige keer. Dit zal wel aan de tijd van het jaar liggen, maar was wel jammer want juist de Rangers geven juist zulke interessante demonstraties.IMG_1754Als we ’s middags weer terug op de wal zijn begint de mist ook op te trekken en breekt de zon door. Onderweg naar een tramhalte komen we de ‘bushman’ tegen.
Deze meneer verschuilt zich al 24 jaar lang achter een struikgewas, en maakt hiermee plotselinge bewegingen wanneer er mensen voorbijlopen. Het resultaat is dat sommige mensen een paar meter de lucht inschieten van de schrik. We nemen de tram weer naar downtown en gaan nog wat door het centrum slenteren. Als we van het uitzicht van de Transamerica Pyramid willen genieten blijkt het panoramaterras om veiligheidsredenen gesloten. We gaan daarom naar de Coit Tower en onderweg daarheen ondervinden we weer hoe steil de heuveltjes in San Francisco kunnen zijn.IMG_1763IMG_1767Bij de toren worden net filmopname’s gemaakt. We gaan naar boven en het uitzicht is inderdaad heel mooi. We staan alleen achter glas dus maar afwachten of de foto’s een beetje lukken.IMG_1770Als we terug bij het hotel zijn halen we de huurauto leeg en gaan alvast de spullen uitzoeken. Morgen vliegen we terug naar huis. Morgenochtend is het bijtijds opstaan, huurauto inleveren en op tijd inchecken. Vorige week heeft er hier in Amerika een student messen aan boord van twee vliegtuigen weten te smokkelen en nu zijn ze hier weer een beetje zenuwachtig geworden dus dat inchecken duurt allemaal wat langer.

We vliegen om 11:05, dat is 20:05 Nederlandse tijd.Dit was dus ons laatste live verslag uit de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *