Salinas – 17 Mile drive – San Francisco

Als we naar Denny’s lopen voor het ontbijt zien we luchtmachtpersoneel hetzelfde doen.
Ze blijken ook in het Motel 6 te logeren tijdens de airshow. Vandaag weer een overheerlijk ontbijt met onbeperkt koffie, en dat voor totaal $ 8,50 pp
Je betaalt voor een mok koffie $ 1,40 en dan wordt het gewoon elke keer bijgevuld.

We pakken de spullen in de auto en rijden naar Monterey. Als we aankomen, zien we een cruiseschip in de baai voor anker liggen. We maken een paar foto’s en gaan naar de Tourist Information voor informatie over de 17-Mile drive. Na uitleg gaan we op pad.
Helaas trekt er weer een dikke mist op uit zee en zijn mooie foto’s niet mogelijk.IMG_1642We wachten het even af en besluiten vervolgens om eerst naar Carmel te gaan, iets zuidelijker gelegen. Als je in Carmel wilt wonen, moet je wel een paar dollars meebrengen. Clint Eastwood is hier nog twee jaar burgemeester geweest, dat is ook mogelijk in Amerika. Kijk maar naar Arnold Schwarzenegger en Ronald Reagan. In Carmel zijn neon reclame’s en uithangborden verboden. Dat is onesthetisch, evenals een ijsje eten op straat. Toen Eastwood het voor het zeggen kreeg heeft hij dat laatste gelijk weer afgeschaft. Het is wel een mooi plaatsje.IMG_1650Hier staat ook een van de tolpoorten voor de 17-Mile drive. Voor $8,25 mogen we doorrijden. Helaas hebben we weer last van de mist. Het weer kan niet altijd meezitten. We rijden weer richting snelweg en gaan richting San Francisco.
Onderweg maken we nog een stop in Silicon Valley. Ook hier weer schitterende huizen en een mooie woonomgeving.

Als we San Francisco bereiken rijden we gelijk een paar toeristenplekjes af voor wat foto’s want de lucht is gelukkig weer helder. We stoppen bij de Golden Gate Bridge en we bekijken de huizen op Websterstreet. Deze worden gerenoveerd, dus foto’s maken we maar niet.

De hellingen zijn weer indrukwekkend. Wel even wennen om hier weer te rijden.
Hellingen van 25 % zijn geen uitzondering. Dan is een automaat wel lekker, je trapt gewoon het gas in en de auto gaat wel naar boven. Alleen de hellingproef moet je wel beheersen hier. Aan het eind van de middag rijden we naar het hotel. Vanuit Nederland hebben we het Hampton hotel in zuid San Francisco gereserveerd.IMG_1731Het ligt ongeveer 10 mijl vanaf Union Square. Het is echt een super hotel.
De kamer is ongeveer 30 m² en bevat een koelkast, magnetron, koffieapparaat, eethoek, bureau, drie telefoons waarvan één in de badkamer en gratis breedbandinternet!
Dat is eindelijk weer eens een lekkere snelheid. Dan is zo’n telefoonlijntje maar behelpen. ’s Avonds hebben we wat gegeten bij één van de vele Italiaanse restaurants in de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *