Roswell

Roswell dankt zijn bekendheid aan een incident op 4 juli 1947, om ongeveer 23:50.
Mac Brazel, voorman op een ranch 75 mijl ten noorden van Roswell, hoorde een luide knal die anders klonk dan het onweer van eerder op de avond. Twee zusters in het St. Mary ziekenhuis dachten dat er een vliegtuig was neergestort. De verkeerstoren op de militaire basis rapporteerde een dalende echo op de radar.
Al snel deed het verhaal de ronde dat er een vliegende schotel was neergestort en dat er meerdere buitenaardse wezens omgekomen waren bij de crash.
De luchtmacht ontkende het verhaal niet, maar kwam enige tijd later met de verklaring dat het een neergestorte weerballon betrof. Er werd wereldwijd aandacht aan het incident besteed en na enige tijd verflauwde de aandacht.IMG_1177 Echter na een artikel in de National Enquirer over het voorval, eind jaren zeventig, kwam de geruchtenmachine pas goed op gang en nam het aantal ooggetuigen spectaculaire vormen aan. In de pers werd weer uitgebreid bericht over het voorval.Roswell stond voorgoed op de kaart als UFO town.IMG_1201

Inmiddels is Roswell een behoorlijk grote stad, en trekt het UFO Museum & Research Center bezoekers van over de hele wereld. Er worden inmiddels jaarlijks miljoenen dollars verdient aan het UFO toerisme. Er zijn maar liefst 87 restaurants, en de stad is volgebouwd met Motels. In het museum krijg je veel informatie te zien over het Roswell Incident, en andere UFO meldingen van over de hele wereld. Het bewijs van het bestaan van buitenaards leven hebben we niet gekregen, al was het wel erg interessant.

1 reactie op “Roswell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *