Roswell – Tucson

Vandaag op weg naar Tucson, Arizona. Het eerste deel van de route gaat over een tweebaansweg en we hebben onderweg veel oponthoud door wegwerkzaamheden.
Even voorbij White Sands National Monument zijn er diverse luchtmachtbases gelegen. De heldere lucht, effen bodem en lage bevolkingsdichtheid maken het tot een ideaal geheim testgebied.IMG_1205Een uitgelezen plek voor het testen van raketten dus. De NASA en de luchtmacht hebben er hun oefenterreinen. Onder andere de Patriotraket heeft in dit gebied zijn eerste testen ondergaan. De NASA test er landingen met de spaceshuttle. Iets verder naar het noorden, in Los Alamos is de eerste atoombom ontworpen en daarna in dit gebied getest tijdens het Manhattan project in de tweede wereldoorlog.

De weg wordt vandaag weer tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. We mogen 30 minuten op een speciaal daarvoor aangelegde parkeerplaats gaan staan onder een brandende woestijnzon, omdat er een lancering plaatsvindt.IMG_1202Na het oponthoud rijden we verder en wordt het landschap steeds mooier.
Omdat we dicht bij de Mexicaanse grens rijden is er opvallend veel grenscontrole, hoewel de grens nog zo’n 20 mijl zuidelijker ligt. Ook patrouilleren er voortdurend vliegtuigen boven het gebied om illegalen op te sporen. Een aantal mijlen verder is zelfs de Interstate 10 afgesloten en moeten we langs een drugscontrole compleet met hond rijden.

Het valt ons ook op dat er voortdurend waarschuwingsborden voor zandstormen langs de weg staan. Gelukkig hebben wij daar geen last van en bereiken we de achtste staat op onze reis namelijk Arizona. Het landschap kleurt weer zo typisch rood als we op onze reis door de canyons gezien hebben. Er zijn ook weer rotsformaties te zien.
Het landschap vinden we hier mooier dan in het oosten aan het begin van onze reis.IMG_1207Als we in Tucson de auto bij het motel parkeren zien we dat we er al bijna 3000 mijl op hebben zitten deze vakantie.

1 reactie op “Roswell – Tucson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *