Reno – San Francisco

Nog een kleine 200 mijl naar San Francisco en dan hebben we de eindbestemming van dit jaar bereikt. We rijden door een gebied met veel gevangenissen, want er staan regelmatig borden dat je geen lifters mag meenemen vanwege een prison area.

Na Reno wordt het drukker op de weg en bij de grens van Nevada en Californie moeten we stoppen. Normaal kan je zo doorrijden, maar er is momenteel een salmonella probleem met eieren, dus men wordt hier een beetje zenuwachtig. Er zijn al 550 miljoen eieren terug geroepen in verband met een “waarschijnlijke” besmetting. Gelukkig heeft ons ontbijtje nog elke keer kunnen doorgaan.

We kunnen doorrijden en aan het wegdek is te zien dat de staat Californie nagenoeg bankroet is, er is een “beetje” achterstallig onderhoud aan de weg.
Er lopen enorme scheuren in het beton en je schud van links naar rechts in de auto.
In Sacramento laten de dames zich nog een keer verwennen met een manicure.
Die hebben de smaak te pakken en ze hebben gelijk, vakantie is toch jezelf een beetje verwennen.

In de buurt van San Francisco wordt het behoorlijk druk op de weg, maar omdat we met zijn drieën in de auto zitten mogen we de carpoolstrook gebruiken. Vlak voor de Bay-bridge gaan we daar weer af en kruizen de vele rijstroken naar rechts, om voor de cash tolpoorten uit te komen.

De cirkel is weer rond, want de vorige vakantie zijn we de stad uitgereden over deze dubbeldeks brug richting Seattle. Toen reden we op de onderste rijstroken, nu mogen we de bovenste gebruiken en hebben we goed zicht op de skyline van San Francisco.

We hebben een hotel in zuid San Francisco, dat is een stuk goedkoper en je zit binnen 20 minuten in het centrum. Het is weer een mooi hotel van La Quinta met een ruim zwembad. ’s Avonds gaan we naar Fridays om een verjaardagsfeestje te vieren en zit er alweer een mooie dag op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *