San Francisco

We staan bijtijds op want het wordt een drukke dag. We parkeren de auto in de buurt van Fishermans wharf. Het is goed opletten hier want de ene garage rekent $ 15,- per dag en zijn buurman kan daar zomaar $ 60,- voor vragen.
We gaan naar Wallgreens om een dagpas voor de Muni te kopen. Voor $13 kan je dan de hele dag van alle lijnen gebruik maken. Een enkeltje kabeltram is al $5,- dus dat halen we er wel uit. Daarna lopen we naar het baystation van de kabeltram en omzeilen de rij die daar een kaartje staat te kopen.  We zitten daarom al snel in de kabeltram op weg naar het centrum. Ik hang aan de buitenkant en dat is toch wel een zeer aparte ervaring.
Bij Powell stappen we over op een gewone tram en gaan ondergronds richting AT&T park om wat Giants souveniers aan te schaffen.

Omdat we een dagpas hebben gaan we vandaag zoveel mogelijk gebieden van de stad verkennen. Het is even lastig om bij de juiste halte uit te stappen want niet elke halte wordt duidelijk aangegeven. Maar als je een goede plattegrond hebt is het wel te doen.

Als we van de Golden Gate bridge naar Alamo Squire rijden, dit keer met de bus, is er een vriendelijke meneer die vraagt waar we naar toe willen. Hij geeft aan welke halte we moeten hebben en de tijd die het nog ongeveer duurt.
We staan daarom al snel bij de Painted Ladies, 6 victoriaanse huizen op een rij met daarachter de skyline van San Francisco.
Als we daarna de bus naar Union Squire nemen stappen we in de verkeerde wijk uit, maar dat lossen we op door weer ondergronds met een andere lijn verder te reizen.

Aan het eind van de dag gaan we met de kabeltram weer terug naar de baai.
In de auto is het bloedheet, want de temperatuur is weer de 100 graden gepasseerd en dat is voor deze stad toch wel bijzonder. We hebben geluk met het weer deze vakantie.

1 reactie op “San Francisco

  1. Hallo Amerika-gangers,
    Wat een leuke site. Erg leuk om op deze manier jullie vakantie te volgen. Ik wens jullie een goede reis terug. Groeten Erik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *