Pennsylvania – Amish Country

Als we ’s morgens op zoek gaan naar een Denny’s blijkt dat de yellow pages sectie van neverlost niet erg actueel is. De eerste locatie waar we heen gestuurd worden staat leeg en de volgende locatie blijkt een Wimpie te zijn. We tikken daarom Intercourse ( ja die plaats bestaat echt 😉 )  in op de planner en gaan rijden. We komen vast wel iets tegen.

Na ongeveer 3 kwartier rijden zien we inderdaad een diner. Perfect ontbijtje, goede koffie en dat voor $ 5,50 pp. Via de toeristische route rijden we verder richting Amishland.
Als we in Lancaster aankomen, kunnen we in de locale bibliotheek zonder toestanden internet gebruiken. Alleen even het paspoort afgeven. Lancaster is een leuk plaatsje en er bevindt zich een overdekte markt waar de Amish handel drijven.

We gaan verder richting Bird in Hand om een buggyride te maken.
De Amish vormen een streng gelovige gemeenschap. Telefoon, alcohol, electriciteit en auto’s zijn niet toegestaan. Gezien het aantal kinderen wat er rondloopt, verveelt men zich niet. Als we een tour met paard en wagen maken wordt uitleg gegeven over de Amish. Ongeveer 10 – 15% van de jongeren haakt af en gaat verder leren.
De rest heeft alleen lagere school en gaat helpen op het land. Er wordt mais verbouwd, wat ook als veevoer gebruikt wordt voor de koeien. De melk van de koeien gaat naar Hershey waar het gebruikt wordt voor de chocolade productie.

Het valt wel op dat het mobieltje van onze gids afgaat, maar dat mag weer wel.
De elektriciteit voor het restaurant wordt opgewekt met behulp van  gasolie en generator. De gemeenschap hier hoort bij de Pennsylvania dutch en is een van de grootste Amish gemeenschappen in de VS. Bij de supermarkt staan pick up truck en buggy broederlijk naast elkaar.

Een leuke ervaring rijker gaan we verder richting Hershey. Onderweg komen we regelmatig buggy’s tegen. In Hershey vinden we onze eerste Denny van deze reis, maar helaas een van mindere kwaliteit. De bediening is waardeloos. Als we ‘s avonds bij ons motel aankomen, ligt er een serie faxen op ons te wachten. Ik ben vandaag jarig en het thuisfront is dat niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *