Philadelphia

We checken uit en gaan met de metro op weg naar het Ronald Reagan vliegveld. Bij het vliegveld stappen we over op de airportshuttle die ons naar Hertz zal brengen.
Er lopen ook hier weer veel demonstranten. Er blijkt gestaakt te worden door onderhoudspersoneel van Northwest Airlines. Bij de Hertz balie gaat alles soepel en snel. Ook nu hebben we weer een full size auto besteld. Dat is toch wel aan te raden als je grote afstanden gaat rijden, ook al ben je maar met zijn tweetjes.

We krijgen de sleutels van een Toyota Camry. Later deze reis kom ik erachter dat ik beter een rondje om te auto had kunnen lopen want er blijkt een deuk in de achterbumper te zitten. Zo steek je elke dag toch wat op. We stappen in, rijden de garage uit en gaan op weg naar Philadelphia.

De auto is voorzien van een navigatie systeem. Dat is een aparte ervaring in de stad tijdens het spitsuur. Ik moet duidelijk nog even wennen aan het systeem.

Omdat ik regelmatig een aanwijzing te vroeg of te laat opvolg moet telkens de route opnieuw berekend worden. Uiteindelijk krijg ik het voor elkaar om neverlost vast te laten lopen. Later op de dag gaat het beter, omdat Jennifer gaat assisteren met de bediening van het systeem. Onderweg moet er regelmatig tol betaald worden dus we leggen wat munten klaar. Het is een mooie streek waar we door heen gaan.
Bij aankomst in het motel blijkt het vol te zitten, maar gelukkig hebben we gereserveerd. We laden de auto uit en gaan het centrum verkennen.

Philadelphia heeft een mooi historisch centrum en hier is ook de Liberty Bell te bewonderen. Om de gebouwen van binnen te bekijken is het handig om eerder op de dag te komen want nu zijn alle tours vergeven.

Tegen de avond bezoeken we de King of Prussia mall met ruim 400 winkels en restaurants. We eten wat bij Fridays. We hoeven niet ver te rijden naar het motel, want dat ligt aan de overkant. Het zwembad is nog open dus Jennifer neemt nog even een duik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *