Parijs

We vertrekken vandaag vroeg want we willen vanmiddag op tijd in Parijs zijn. Op weg naar onze vakantie bestemming maken we hier een tussenstop. Klokslag 6 uur gaan we op pad.
Door files worden we over de A4 gestuurd richting Bergen op Zoom. Het laatste stuk Nederland is redelijk uitgestrekt en verlaten. Voor we het doorhebben rijden we al in België. De eerste tol van de reis zijn we kwijt voor de Liefkenshoek tunnel. Er zullen naar later blijkt nog vele tolpoortjes volgen. Door files stroopt het verkeer richting Antwerpen op, dus we krijgen te maken met ons eerste oponthoud.
Bij Kruibeke lassen we een stop in. We tanken broodjes, koffie en brandstof.
Daarna is het weer lekker doorrijden, alleen bij Lille en op de ring van Parijs hebben we last van wat filevorming. Om 14:10 checken we in en gaan direct richting centrum.
Vlakbij het Novotel RUEIL MALMAISON ligt een RER station en we zijn 20 minuten later op Les Halles. Dit is een enorm groot station en we zijn hier voor het eerst na de verbouwing. Het is erg mooi geworden.

Bij de Notre Dam staat een lange rij te wachten. We pakken daarom een terrasje. Het is eindelijk mooi weer in Parijs. Men heeft hier de nodige neerslag gehad, dus we hebben mazzel. Nu schijnt de zon en is het lekker terrasjesweer.
We slenteren wat door Parijs en komen langs diverse mooie plekken. Bij Shakespeare and Company lopen we naar binnen om door de nauwe paden het boekenaanbod te bewonderen. Deze locatie komt ook voor in een van de Before films met Julie Delpy en Ethan Hawke. De volgende dag gaan we na het uitgebreide ontbijt op tijd de stad in.
We willen de Notre Dam wel eens van binnen bekijken. Nu staat er geen rij, maar is het hele plein afgesloten door politie en millitairen. Er wordt een rugzak onderzocht. Gelukkig duurt het niet lang. Als het plein weer vrijgegeven is kunnen we eindelijk naar binnen.
Persoonlijk vondt ik het een beetje tegenvallen. Els heeft haar gebruikelijke kaarsjes weer aangestoken.
We gaan richting Eifeltoren, maar daar is de boel ook redelijk opgebroken. Er worden allerlei helaas noodzakelijk blokkades aangelegd. Na weer een korte metrorit komen we aan in Montmartre, een leuke wijk om door te wandelen. UIteindelijk belanden we bij de Sacré-Coeur. Het is inmiddels erg warm geworden en we puffen wat uit op een bankje. Aan het eind van de middag willen we weer een biertje doen op het terras in Saint German des Prés, maar dat is wat lastig terug te vinden. Het lukt uiteindelijk wel en even later zitten we tijdens happy hour aan een lekker koud Amstel biertje. Tja en waar ga je dan ’s avonds eten als je in Parijs bent? Bij een American diner, Breakfast in America. Gave tent, toevallig ontdekt.
Terug in het hotel nog een staartje van Portugal-Spanje kunnen kijken. Mooie wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *