Dordogne – Gourdon

Vandaag sluiten we onze citybreak af en gaan verder richting eerste bestemming Gourdon.
Het hotel ligt aan de A86, dat is de buitenring van Parijs. Er is nog een 2e ring, de zogenaamde Phériphérique intérieur en Phériphérique extérieur. Daarbij is de eerste oostwaarts en extérieur betekent westwaarts. Deze ring ligt dichter om Parijs. Zodra we dus de A86 oprijden hangen er grote flappen rubber boven de rijbaan. We komen namelijk bij de 10 kilometer lange Duplextunnel van Rueil-Malmaison naar Versailles. Deze tunnel is maar 2 ½ meter hoog. Eigenlijk zijn het 2 tunnels boven elkaar, een voor elke rijrichting. Verboden voor vrachtwagens en motorrijders. Wel een aparte ervaring om doorheen te rijden. De rest van de reis bestaat eigenlijk alleen maar uit peage pleinen en aires. We schieten lekker op en om 16:00 bereiken we Gourdon in de Dordogne.

We checken in bij Village de Montmarsis, een kleinschalig bungalowpark. Het wordt beheerd door Nederlanders en overtreft onze stoutste verwachtingen. We krijgen bungalow 28 en die ligt echt schitterend gelegen op een heuvel met vrij uitzicht. Hier gaan we ons wel vermaken.

Bij de receptie hangt een intekenlijst om broodjes te bestellen. Er is verder geen winkel of zo.

Dat hebben wij weer, de wc trekt niet door. Eerst dacht ik nog dat er een kraan dicht stond maar helaas. We bellen dus met Inge en die staat een kwartiertje later met gereedschap koffer op het terras 😊 Na nog een kwartiertje sleutelen werkt alles weer. De boel was met kalk verstopt.

Omdat we er een uitrust vakantie van willen maken zijn we hier bijzonder goed op onze plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *