De laatste etappe

Als we uitgecheckt  zijn zoeken we eerst een tankstation  op. We leveren  gelijk de in Stuttgart gekochte flesjes weer in. Duitsland heeft statiegeld op blikjes en flesjes en we blijven Hollanders. Er staat dus gewoon een flessenretour automaat buiten, net alsof je in de supermarkt bent. Geweldig. Daarna rijden we de A5 op richting Hockenheim. Els heeft daar op de heenreis een portemonnee gezien en die wil ze toch kopen. Zo hebben we elke trip wel iets waar we naar op zoek zijn. Nu is dat 3 weken een portemonnee geweest. De winkel in Rome waar we er een wilde kopen was er namelijk niet meer. Els heeft geluk, de portemonnee is nog te koop. 

We doen gelijk een bakkie. We zitten namelijk alweer bijna 2 uur in de auto. Op de A61 wordt het steeds drukker en het weer wordt ook minder. Het gaat waaien. Diverse keren worden we een omleidingsroute ingestuurd. Omdat het allemaal niet zo snel gaat vandaag besluiten we in Duitsland toch nog maar een keer te stoppen voor de lunch. Het is inmiddels al 14:00 uur. Uiteindelijk bereiken we toch Nederland en daar wordt het pas echt druk. Bij Amersfoort beginnen de files en het stilstaan, bij Amsterdam begint het ook nog eens fors te regenen. Het duurt uiteindelijk tot voorbij Zaandam voordat we weer een beetje kunnen doorrijden. Al met al hebben we toch ruim 2 uur vertraging opgelopen. We krijgen later mee dat dit de drukste avondspits van 2016 is geweest.

Zo komt er weer een eind aan een heel mooie vakantie. Italië is zeker een land waar we nog eens naar terug gaan.

Tenslotte nog wat cijfertjes voor de boeken.

We hebben deze vakantie 4227 kilometer afgelegd met de auto en 404 kilometer met de trein. Er is 149 liter diesel verstookt. De kopjes koffie waren niet meer te tellen. Want dat is top in Italië, het is een land met een echte koffiecultuur. En dat kan ik beroepsmatig en als grootverbruiker natuurlijk wel waarderen.

1 reactie op “De laatste etappe

  1. Heb erg genoten van het reisverslag en de foto’s. Jullie hebben erg veel gezien en gedaan. Veilige terugreis gewenst en hou het vakantiegevoel thuis nog vast hoor. Voordat je het weet begint de ratrace weer.

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *