Ogden, Yellowstone, Mammoth Hot Spring

Vandaag gaan we om 8.30 rijden.
Op de Interstate 15 komen we er gelukkig op tijd achter dat we weer een tas met wasgoed vergeten zijn, dus toch maar even omgekeerd. De rit gaat daarna zeer voorspoedig, de maximale snelheid is hier 75 mph en ik heb de cruisecontrol op 80 gezet.
Het landschap wordt steeds kaler en het verkeer steeds rustiger.
Om 12.00 verlaten we de highway en gaan verder over een 2 baansweg. Dit gaat ook voorspoedig tot we bij wegwerkzaamheden aankomen. Ook hierin denkt Amerika groot, want ze pakken gelijk 20 mijl aan. Desondanks zijn we al om 14.00 bij ons motel bij Yellowstone.

We checken alvast in, vullen de koelbox weer met ijs en gaan op weg naar het park.
In 1988 heeft een grote brand 40% van het park verwoest en dat is vooral aan deze kant zichtbaar. Overal zwart geblakerde bossen met op de grond een voorzichtig begin van een nieuw bos.imm037

We sturen richting Mammoth hot spring maar die werkt op dit tijdstip niet meer. Er hangt wel een sterke zwavellucht en er borrelt van alles in de grond. Onderweg zien we diverse watervallen, elanden, een coyote en heel veel bronnen. Als we het park weer verlaten hebben we 177 kilometer afgelegd.imm036
Dit geeft een beetje een indruk van de enorme afmetingen van dit park want we hebben nu alleen een hoekje in het noordwesten gezien. Morgen gaan we de zuidhoek bezichtigen. In West Yellowstone wat gegeten, een toeristenplaatsje vlak buiten het park.
’s Avonds weer een keertje de was gedaan. Daar was hier mooi de gelegenheid voor, want naast het motel ligt een camping waar veel amerikanen met hun mobile home bivakeren. De voorzieningen zijn hierop aangepast dus wasautomaten, drogers, alles is ruim voorradig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *