Moab

Was de kamer al een verrassing, het complementaire hot breakfast is ook al opgewaardeerd. Als we aan kant zijn gaan we naar Arches NP en zoeken een deel van het park op waar we nog niet geweest zijn. Dat wordt Landscape Arche, maar daar aangekomen blijkt het vol te staan met auto’s.
Het is deze keer erg druk in Moab en we horen veel Frans praten om ons heen.
We parkeren de auto in de berm en gaan de trail naar de arche op.
Het is inmiddels bloedje heet dus dus we doen rustig aan.

Onderweg zien we een paar keer een hagedis met een blauwe staart, erg apart.
Ook valt het op dat er erg veel namen in het gesteente gekrast zijn, dat zag je een paar jaar geleden niet. Als we weer bijna op de parkeerplaats zijn zien we een kind in de stenen krassen en ik maak daar een opmerking over, verschrikt rent hij weg.
Zijn moeder loopt ernaast maar die zegt niets, dat is toch wel erg vreemd, zo ga je toch niet met beschermde natuur om.

We rijden nog wat uitzichtpunten af en gaan in de loop van de middag weer terug naar Moab. Het is misschien wel handig om even af te tanken, dan hoeven we dat morgen niet te doen. Als we bij een tankstation aankomen staat er op de pomp dat er 10 % ethanol is toegevoegd aan de benzine. Nu staat me er iets van bij dat dit in Frankrijk ook bij de pomp het geval is en de anwb waarschuwt om voorzichtig met deze brandstof te zijn.

We zoeken daarom een andere pomp op en bij de 4e pomp, een Shell, vinden we eindelijk normale unleaded. Voordeel is ook dat ik hier normaal met de creditkaart kan afreken aan de pomp. Als we weer in het hotel zijn komt er alweer een bus met toeristen aan.
Het blijken Nederlanders op een rondreis van Jan Doets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *