Las Vegas, Zion, Beaver

Omdat ik al een tijdje een service lampje op mijn dashboard heb branden, gaan we even bij Alamo langs om uitleg te vragen.
Die krijgen we niet, want zegt de medewerker achter de balie, om geen tijd te verliezen krijgen jullie een andere auto. Dat model bevalt ons niet dus weer overboeken op een andere auto, ditmaal weer een Buick Century.
Omdat onze koelbox weer lekt hebben we maar een kunststof model aangeschaft, kost nog geen 10 dollar en is mechanisch sterker dan onze eerste modellen. Zak ijsblokjes erin en koelen maar.imm015

We verlaten Nevada en door een klein stukje Arizona komen we in Utah.
We maken een stop bij een visitor center en drinken weer wat.
Bas voelt zich niet lekker, hij is moe en heeft het duidelijk te zwaar met de hitte.
Zodra we rijden gaat de airco weer aan en als we er om denken genoeg te drinken zijn we waarschijnlijk zo gewend aan de atmosfeer. Tijdens de rit blijkt dat ik met de routeplanner een rekenfout heb gemaakt want Zion NP blijkt verder weg dan verwacht.
Zeker mijlen en kilometers verwisseld.

Als we uiteindelijk bij Zion aankomen laten we de auto staan bij de ingang en gaan met een shutlebus de canyon in. Dit park is erg populair geworden en vanwege de luchtvervuiling heeft men besloten om geen autoverkeer meer toe te staan.imm016

In tegenstelling tot de meeste canyons waar je van bovenaf in kijkt, loop je hier door de canyon zelf. De rode kleurschakeringen nodigen uit tot het maken van veel foto’s. Wanneer het niet te druk is kan je ook hier weer veel dieren in hun natuurlijke omgeving zien. Voor de liefhebbers vallen er ook de nodige bergjes te beklimmen.

We wandelen wat en doordat het later wat gaat onweren wordt de temperatuur iets behaaglijker. Na een mooie rit komen we aan in Beaver. Het is inmiddels alweer 2100 uur en doordat we een tijdzone zijn gepasseerd gaat de klok ook nog een uur vooruit.imm029

Alweer een mooi motel geboekt, alleen geen koelkast op de kamer.
Dat blijkt toch iets voor de stad te zijn of voor de duurdere motels. Maar we gaan weer met de ijsblokjes in de weer en hebben evengoed koud drinken.
Een prima idee zo’n koelbox want alles blijft heerlijk fris. Op de televisie is een special over Jurassic Park 3, een film die volgende week in première gaat in Amerika. Daarna nog even The Perfect Storm gezien op HBO, wat kaarten geschreven voor het thuisfront en zo is er al weer een dag voorbij gevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *