Grampians National Park en breakdown in Stawell

We gaan vandaag naar Grampians National Park, een park met bergen die uit de omringende vlakte oprijzen met steile hellingen aan de oostzijde. We beginnen bij Dairy Creek. Ooit was dit een mooi groen bos met een klein stroompje. Maar in januari van dit jaar veranderde dit alles door allesvernietigende overstromingen in het park.


Wanneer we door dit gebied lopen zien we overal ontwordelde bomen, stapels met rotsblokken en stukken aarde die zijn weggeslagen. Ook zien we de restanten van een brug die oorspronkelijk 100 meter verderop stond. We merken dat de kracht van moeder natuur niet onderschat moet worden.


Andere bezienswaardigheden in het park zijn een stuwdam die de watervoorziening regelt voor de 36 dorpen hier in de buurt, wat watervallen en mooie vergezichten op de vlaktes. Tevens ziet Marvin onderweg een hagedis in de berm waarvan hij even een foto maakt.


Uiteindelijk gaan we richting Ballarat zodat we daar kunnen overnachten. Dit is een goudzoekersstadje op ongeveer een uur rijden van Melbourne. Tijdens het rijden merken we echter dat er linksvoor wat piept. Al snel voelen we ook iets een beetje wiebelen. We stoppen de auto en kijken even naar het wiel linksvoor wanneer Marvin een stukje vooruit en achteruit rijdt, maar zien niet iets bijzonders. Omdat we geen signaal hebben met onze telefoons besluiten we om door te rijden naar het eerste plaatsje zodat we kunnen bellen naar het verhuurbedrijf.


Tijdens het rijden op de snelweg A8 blijkt iemand achter ons te seinen en gaan we aan de kant. Wanneer we uitstappen ruiken we verbrand rubber en zien we dat de band linksachter plat is. Aan de zijkant van de band zit een flinke scheur alsof we ergens overheen zijn gereden. We bellen met het verhuurbedrijf en zij komen met het advies om de band gewoon te wisselen met het thuiskomertje achterin. Morgen kunnen we dan langskomen in Melbourne om een goede bandenwissel te doen.


Nadat we het thuiskomertje gemonteerd hebben rijden we verder maar we merken gelijk dat het getik en gewiebel linksvoor een stuk sterker is geworden. We zijn nu in het plaatsje Stawell en zetten de auto bij de lokale Shell pomp aan de kant. Wanneer Marvin de auto een stukje laat rijden terwijl wij toekijken zien we al snel dat het wiel nu erg wiebelt. Ook valt ons nu op dat er een bout mist waar we dus waarschijnlijk overheen zijn gereden. We rijden nog een klein stukje naar het dichstbijzijnde hotel en boeken daar een kamer. Tevens bellen we weer met het verhuurbedrijf die voor ons een sleepwagen regelt. Tot zover huurauto 1; morgen krijgen we een nieuwe. Even kijken hoe lang we daarmee doen.

3 reacties op “Grampians National Park en breakdown in Stawell

 1. Hallo Slopers,

  Ja dit krijg je als je met Bas op vakantie gaat.
  Ik heb het zelf meegemaakt in de States, ook een auto naar de ……
  Maar jongens jullie maken wel een mooie reis, ik als wereldreiziger ben wel erg jaloers.

  Ik krijg echter geen 5 weken vrij van mijn baas, dus dit dient te wachten tot ik gestopt ben met werken.

  Jongens heel veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *