Met nieuwe auto naar Ballarat en Leongatha

’s Ochtends worden we gebeld door het verhuurbedrijf. We krijgen te horen dat de nieuwe auto met een paar uur geleverd zal worden. In de tussentijd gaan we even naar de bakker en heb ik wat tijd om de blog een beetje bij te werken. Rond half 1 arriveert een verse Nissan X-Trail en kunnen we weer de weg op. De eerste bestemming op onze lijst is Ballarat. Dit was vroeger een goudzoekersstadje en dat is op sommige plekken nog zichtbaar zoals in de vorm van een gold shop. Het centrum doet soms qua bouwstijl een beetje denken aan het wilde westen.


Hierna rijden we door richting Wilsons Promontory National Park waarbij we voor de derde, en laatste keer Melbourne aandoen. Al vanaf ver zien we de skyline van deze stad opdoemen.


We belanden uiteindelijk in Leongatha – een klein plaatsje waar niet bijzonder veel te doen is. Wanneer we gaan eten bij een lokaal restaurantje krijgen we te maken met een bijzondere manier van bestellen wat blijkbaar normaal is in Australie. We krijgen namelijk wel gewoon een menukaart van een serveerster, maar daarna moeten we onze bestelling opgeven bij een aparte balie. Hier komen wij pas na tien minuten wachten achter. Let wel op, want die balie is echt alleen voor het eten. Drinken moet je gewoon bestellen aan de bar. Gelukkig hoeven we niet zelf naar de keuken te lopen om onze borden te halen, maar worden deze gewoon naar onze tafel gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *