Coast to coast 2006

 

Omdat de reis in 2003 ons zo goed bevallen is, ontstond het idee om weer een coast to coast reis te maken maar dan in het noorden van de USA.

Eerst alle wensen op een rijtje zetten, vakantiedagen plannen bij de baas en dan puzzelen. We kiezen ervoor om alles zelf te regelen, dus we schakelen geen reisbureau in.
Als je in 3 weken een dergelijk reis wil maken is enig plannen wel noodzaak.
Omdat er zoveel te zien is op zo’n lange route moeten we keuzes maken.

Hoe gaat de reis eruit zien? We starten op vrijdag 6 oktober in Boston, halen de auto gelijk op en gaan dan zondag op pad. De reis voert ons dan naar Niagara Falls en onderweg hopen we te genieten van de mooie herfstkleuren van New England.
Na de watervallen gaan we via Canada richting Michigan en Illinois. Uiteraard brengen we een bezoek aan Chicago. Als we verder reizen in westelijke richting komen we
bij Mount Rushmore.

Daarna maken we een omtrekkende beweging want we willen nog een keer naar Moab. We zijn daar in 2001 geweest, maar door de hoge temperatuur en de beperkte tijd zijn we er toen niet aan toe gekomen om Delicate Arch van dichtbij te bewonderen.
Daar moet het nu maar van komen.

Omdat we dan toch in de buurt zijn gaan we via Page en Bryce canyon weer naar het noordwesten.De reis voert ons dan richting Seattle alwaar we een onder ander bezoek willen brengen aan de Boeing fabrieken.
We hebben er erg veel zin in, en zijn erg benieuwd wat dit gedeelte van de States te bieden heeft.

Vandaag is het is zover, we gaan. Els zet ons af op het station in een zeer regenachtig Schagen. In Amsterdam voegt Peter zich bij ons in de trein. Hij gaat ons uitzwaaien op Schiphol, ook alvast om een beetje sfeer te proeven, want over een week gaat hij richting Cuba. Carla en Bert zitten op dit moment in Tibet, dus de familie is weer aardig verspreid over de blauwe planeet.

We vliegen met Northwest Airlines rechtstreeks naar Boston. Met een ½ uurtje vertraging
(er stond nog een pallet bagage te wachten) maakt de Airbus A 33 zich los van de E pier en doordat de Kaagbaan gebruikt wordt hangen we redelijk snel in de lucht.
We hebben uitstekende plaatsen bij de nooduitgang dus onbeperkte beenruimte.

Een kwartier eerder dan gepland landen we in een droog maar fris Boston.
We nemen de shuttle naar Alamo en stappen over in een Chervolet Impala.
De auto is voorzien van maar liefst drie 12 volt adapters, dat is wel handig want we hebben nogal wat stroomverbruikers mee. De PDA om het raam geplakt en met behulp van TomTom op weg naar het Hampton Inn hotel in Woburn.

Na 30 minuten arriveren we bij onze eerste bestemming. We hebben een mooie ruime kamer op de 5e etage. Het is inmiddels avond dus we gaan naar de Mall aan de overkant om wat te eten. Om 22:30 gaan we naar bed. Het is een lange dag geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *