Boston

We zijn redelijk op tijd wakker en na het ontbijt gaan we naar het John F. Kennedy museum.
De tour begint met een film over de jeugd van Kennedy en loopt door tot aan de nominatie voor de presidentsverkiezingen van 1960. Na het verlaten van de filmzaal gaat de expositie verder waar de film is gestopt. De bezoeker krijgt zo een indruk van de bewogen zestiger jaren. Kennedy is van januari 1961 tot november 1963 de 35e president van de U.S.A. geweest en heeft in die korte tijd geschiedenis geschreven.

Als we na afloop weer met de auto naar Boston gaan is het weer opletten want de kaart van TomTom heeft geen rekening gehouden met de tunnels onder Boston.
De binnenstad is compleet op de schop gegaan in verband met het ondergronds gaan van de I93. Aan de kale strook door de stad is goed te zien waar de dubbeldeks snelweg heeft gelopen. We vinden niet zo snel een parkeergarage dus besluiten door te rijden naar de wijk Cambridge. Vorig jaar ben ik daar met Jennifer geweest, dus weet ik een gratis parkeerplek. We parkeren de auto bij een winkelcentrum en gaan met
de T (openbaar vervoer) naar downtown.

In het centrum bij city hall is een automobiel show gaande. Een selectie van de mooiste klassiekers staat opgesteld in het zonnetje. We hebben zoiets al eens gezien in Texas, maar op deze show staan meer auto’s. De een glimt nog meer dan de ander; zelfs de motoren en uitlaten van sommige auto’s zijn verchroomd. Er staan ook spiegels naast de auto zodat je de onderkant goed kan bekijken. We lopen door naar Faneuil Hall.
Het is erg druk en er treden veel straatartiesten op. Vooral het koppel met de yoyo’s brengen een leuke show. We brengen ook nog een bezoek aan Cheers maar doordat het erg druk is laten we het biertje schieten. Al met al vliegt de dag voorbij en voor we het weten zijn we weer op weg naar het hotel.

Als we ’s avonds in het restaurant een biertje bestellen heeft Bas weer problemen.
Hij ziet er jong uit voor zijn leeftijd want een dubbele legitimatie is nodig om te bewijzen dat hij ouder dan 21 is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *