Chicago

Vandaag een enerverend dagje meegemaakt. Als we buiten komen is het 30 graden Farenheit en dat is in Celsius onder het vriespunt. Aan de overkant gaan we ontbijten in een diner. Het is de eerste keer dat we geen ontbijt in het hotel krijgen deze reis.
Als we weer naar buiten gaan begint het te sneeuwen.
We gaan richting Magnificent Mile niet ver van ons hotel. Op Michigan Avenue valt ons op dat er veel cameraploegen staan te wachten bij Gap.

Als we horen dat Mick Jagger, Bono en Oprah elk moment kunnen komen blijven we wachten. Het duurt even maar dan komt Oprah aanrijden met Bono naast haar in een Rode Thunderbird. We hadden een limo verwacht. Mick Jagger is er niet bij maar het zal nog wel te vroeg zijn omdat ze gisteravond een concert gegeven hebben.
Oprah maakt opnamen voor haar show van morgen en Bono maakt promotie voor Red, zijn project om fondsen te werven voor aids bestrijding. Na een kort bezoek aan Gap komen ze weer naar buiten en lopen 3 blocks verder naar de Apple store om daar een aantal speciale rode iPod Nano’s te kopen. Het is ineens dringen en ellebogen gebruiken maar we slagen erin om mooie foto’s en filmopnamen te maken. Als we omdraaien zien we Penélope Cruz lopen maar dat hebben we te laat door om foto’s te maken.

Na deze enerverende onderbreking gaan we weer verder richting Navy Pier. it gedeelte is wel heel erg toeristisch en vanwege de koude wind niet echt uitnodigend om lang rond te lopen. Met de bus gaan we daarna naar Union Station wat vlakbij de Sears Tower ligt.
We nemen een kijkje op het observatie deck van deze 442 meter hoge wolkenkrabber.
We krijgen eerst een korte film over de geschiedenis te zien en gaan daarna in luttele seconden naar de 103e etage. Het is inmiddels zonnig en droog geworden waardoor het uitzicht 30 mijl is. Hier is goed te zien dat Chicago een erg mooie stad is met zeer veel verschillende bouwstijlen.

In 1871 is er een grote brand in de stad geweest en is men vanaf nul begonnen met herbouwen. In Chicago werd de allereerste wolkenkrabber gebouwd en er zijn er veel gevolgd. De stad is daarom wereldberoemd geworden als centrum van vernieuwende architectuur. Als we weer buiten staan lopen we door de stad waarbij vooral de verhoogde metrolijnen opvallen. Men heeft blijkbaar geen zin gehad om de metro ondergronds aan te leggen. Wat we wel weten is dat de diverse loops door verschillende bedrijven gerund werden. Later zijn de bedrijven samengevoegd en is het huidige metrobedrijf gestart.

Al met al is de Loop een gezichtsbepaler voor de stad geworden net als de Chicago River met zijn vele bruggen die dwars door de stad loopt. We moeten morgen weer verder maar we komen zeker nog een keer terug in “The windy city”. Na vandaag weten we hoe de stad aan haar bijnaam komt.

1 reactie op “Chicago

  1. Hallo jongens,

    We hebben genoten van jullie site. Heel leuk om het zo te volgen. Is het echter niet veel werk? Mooie foto’s ook, met name die van de falls; had de neiging om mijn scherm schoon te poetsen. Prachtig. Aan de verslagen te lezen vermaken jullie je prima, dat kan ook niet anders.

    Nog veel veilige kilometers en tot hoors.

    Ron en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *