Warner Brothers Studio Tour

Vandaag eerst naar de Warner Bros Studio’s om kaarten te kopen voor de studio tour.
Het lukt ons om twee kaarten te bemachtigen voor de tour om 14:30.
In de tussentijd rijden we een stuk door de omgeving. Overal in de stad liggen minstens achtsbaans wegen. Een auto is hier echt een must, zeker nu het openbaar vervoer staakt. Door het warme weer en de smog is er van de skyline nagenoeg niets te zien.
We zien wel de acteur Tom Selleck in zijn sportwagen rijden.

Als we 13:30 weer bij de WB Studio’s zijn, worden we weer eens uitgebreid gevisiteerd. Daarna gaan we naar het startpunt van de tour. Er is koffie en we kunnen rondkijken in de souvenirshop. De tour begint met een compilatie film van zes minuten waarin de meeste films en series worden getoond die hier zijn opgenomen. Vervolgens worden we in een uitvergrootte golfkar gezet en moeten we de camera’s opbergen in een kluis.
Fotograferen is namelijk verboden.IMG_1557

De eerste stop is het Warner Bros. Museum. Hierin staan allerlei attributen opgesteld, waaronder een uitvergrootte Nokia telefoon die in The Matrix is gebruikt, een Freedom 7 capsule uit “The Right Stuff” en veel spullen uit de recente Harry Potter reeks.

Hierna gaan we een rondrit maken over het complex. We zien o.a. de buitenkant van de soundstages van “Friends”, “The Drew Carey Show”, “Everybody Loves Raymond” en “The West Wing”. Bij “The West Wing” is de voorkant van het Witte Huis nagebouwd en staan er twee acteurs in hun uniform te pauzeren. Tevens zien wij bij één van de soundstages de acteur Kiefer Sutherland ( de zoon van ) lopen, die bekend is als Jack Bauer uit de televisieserie “24”.IMG_1561

Hierna kunnen we een bezoekje brengen aan de set van “The Gilmore Girls”.
Deze serie is vrij nieuw en speelt zich vooral af op Yale University. De makers hebben de blauwdrukken van Yale geleend, en zo de set natuurgetrouw nagebouwd.
Er wordt van echt eikenhout gebruik gemaakt, wat een grote uitzondering is in televisieland, waar alles zo goedkoop mogelijk moet. We zien de sets van Yale University, waaronder de studentenkamers. Tevens zijn er mensen bezig om een tijdelijke set erbij te bouwen voor een aflevering.IMG_1562

Vervolgens weer doorrijden en komen we in een straat die veel gebruikt wordt in series en films. Zo zien we o.a. het ouderlijke huis van Ross & Monica uit Friends, en het huis van Phoebe’s vader waar Phoebe werd aangevallen door een hond.

Momenteel wordt de straat gebruikt voor de serie “The Gilmore Girls”. Aangezien dit zich afspeelt in New Haven, zijn de bladeren van de bomen geverfd omdat herfstkleuren niet voorkomen in dit gedeelte van Californië.

Vervolgens weer verder gereden en kwamen we aan op een buitenset van E.R.
We hadden geluk, want ze waren druk bezig met filmen. De set was bezaaid met nepsneeuw. Tevens stond er een windturbine, waardoor het leek alsof het flink sneeuwde. De acteurs droegen dikke winterjassen, in een temperatuur van dertig graden Celsius.

De scene die werd opgenomen, was dat de acteur Mehki Phifer (Dr. Pratt) naar een taxi moest rennen, waar vervolgens een vrouw uit kwam stappen.

Hierna gingen we weer naar de shop, en konden we nog eventjes souvenirs kopen, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Daarna kon je met een shuttle terug naar het parkeerterrein. Er was veel activiteit te bekennen bij de soundstage van Friends, waar ze al bezig waren met repetitie’s voor de opnames. Helaas geen bekende gezichten gezien. Het was een leuke ervaring, alleen jammer dat we geen foto’s mochten maken.

Als we ’s avonds laat op de motelkamer een film op tv kijken horen we politie sirene’s en vlak daarna cirkelt er een helikopter met zoeklicht om het hotel.
Hij maakt diverse rondjes ondertussen de omgeving verlichtend. Zeker een overval geweest. We kregen vanavond op straat ook al een Canon camera voor een zacht prijsje aangeboden.Voor het slapen gaan toch maar even gekeken of de sloten op de deur goed dicht zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *