Hollywood – Fresno

Vandaag een dag van contrasten. Vanmorgen reden we nog over de drukke autowegen van Los Angeles. Eind van de ochtend toeren we door de citrus boomgaarden van midden Californië en ’s middags rijden we door Sequoia National Park.

We willen namelijk de beroemde Sequoia bomen zien. Als we net in het park rijden zien we flinke rookontwikkeling aan de horizon. Er blijkt eind juli blikseminslag geweest te zijn waardoor brand is ontstaan. Het parkbeheer wil de natuur zijn gang laten gaan en blust de brand niet, maar controleert alles wel. Zolang de brand zich niet verspreid doet men niets.

Als we de nodige kilometers gestegen zijn zien we de eerste bomen staan.
Ze zien er echt enorm uit. Het gaat hier dan ook om de hoogste bomen ter wereld.
De bomen worden met gemak ruim 100 meter hoog en 2000 jaar oud.
De bast voelt zacht aan en ziet er wat nagemaakt uit.IMG_1611

Als we doorrijden moeten we de snelheid laten zakken tot 10 Mph. Niet alleen is de weg erg slecht, er lopen ook voortdurend eekhoorns en hagedissen over de weg.
We komen bij Tunnel Log. Hier ligt een omgevallen boom over de weg.
Geen probleem want er is een uitsparing in gemaakt, dus we kunnen gewoon doorrijden.IMG_1589Verderop in het park komen we de General Sherman Tree tegen.Men heeft de grootste bomen allemaal koosnaampjes gegeven.De Sherman Tree is het grootste levende organisme op deze aardbol.Er zijn wel bomen groter aan de voet of hoger, maar het volume van deze boom maakt hem tot de grootste. De boom is 84 meter hoog en heeft aan de voet een omvang van 11 meter. Tevens groeit hij nog 1 cm per jaar.IMG_1610We rijden verder want er is een restaurant even verderop en we hebben trek in koffie.
Als we binnenkomen, blijkt het restaurant gesloten. De ober wil echter wel koffie voor ons halen. Van afrekenen wil hij niet weten, we krijgen de koffie gratis!
We gaan weer verder het park verkennen op weg naar de noordelijke uitgang.
Als we ’s Avonds weer buiten zijn besluiten we door te rijden naar Fresno om daar een motel te zoeken. Dat is weer geen enkel probleem want er is ook hier weer een overvloed aan motels en restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *