Vertrek naar New York

Hoewel we al via internet ingecheckt hebben vertrekken we toch op tijd naar Schiphol. Nadat we de bagage afgegeven hebben gaan we eerst een bakkie doen met de uitzwaaiers. Bert, Carla en Peter zijn er, samen met Els en Bas.
Dat wordt dus een vol dienblad. Douwe Egberts doet weer goede zaken.
Na het afscheid gaan we door de douane en ben ik met mijn dochter Jennifer op weg naar New York. Eens kijken of ze het ook zo leuk vindt om op vakantie te gaan naar de VS.
Als we plaatsnemen in de KLM Boeing 777 valt de beenruimte behoorlijk tegen.
Dat heb ik nog niet eerder zo krap meegemaakt, terwijl dit type vliegtuig juist om zijn ruimte wordt aanbevolen.
Jennifer vond de vlucht meevallen. Ze had erg opgezien tegen 8 uur stil zitten, maar de films en de catering maken dat de tijd snel gaat.
Om 16:00 locale tijd landen we op JFK airport.   Als we arriveren in de aankomsthal blijkt er een enorme rij voor de douane te staan. Het duurt dan ook 1,5 uur voor we met bagage in de airtrain zitten die ons naar Jamaica Station zal brengen. Daar nemen we de LIRR trein naar Pennsylvania station. De rit gaat snel en een half uur later staan we op 8th Avenue.

Het is erg benauwd en drukkend warm.
We checken in bij het New Yorker hotel en krijgen een kamer op de 24ste verdieping. Als we wat later een wandeling willen maken barst er een enorm noodweer los en door de stortregen verandert de straat in een rivier. Je staat tot je enkels in het water.

Het is geen weer om ver te lopen. We doen wat inkopen bij de drogist aan de overkant en gaan om 22:00 slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *