San Francisco

We gaan toch maar met de auto naar de stad. Openbaar vervoer is geen optie, veel te vaak overstappen en met 3 personen niet echt goedkoper.
We parkeren de auto voor $ 25,- in de Fifth & Mission garage. Als we buiten komen staan we gelijk midden in het centrum. Al snel kan de jas weer uit. We horen bijna meer nederlands dan engels op straat zoveel landgenoten lopen hier rond.

Bij Apple staat een enorme rij te wachten om een nieuw model I-phone te kunnen aanschaffen. Dit is al een paar dagen gaande. Er hebben zelfs mensen voor de winkel geslapen zagen we op het nieuws. Misschien dat via internet bestellen een betere optie is want hier staan ze nog wel even.
Ook bij de kabeltram Powell-Mason is het wachten.
We kijken hoe de trams gedraaid worden en gaan wel lopen. Het is heerlijk weer.
We bezoeken Chinatown en als we beneden bij de baai zijn lopen we richting pier 39.

Bij de scientology kerk wordt fanatiek gedemonstreerd, terwijl er toch verder niemand te zien is. Misschien hebben we iets gemist op het nieuws. Als we bij starbucks een bakkie doen zitten er alweer nederlanders. Er blijken heel veel mensen uit het Gooi deze kant op te gaan dit jaar. We maken met de Blue & Gold fleet een boottocht door de baai, langs Alcatraz en onder de Golden Gate brug door.

Gisteren zijn we met de auto geweest, nu lopen we nog even naar Lombart street. Het is behoorlijk klimmen en dalen, sommige heuvels halen een stijgingspercentage van 30%.
Op weg naar het centrum staat er een kabeltram met pech midden op de weg.
Alle passagiers van achteropkomende trams moeten uitstappen en verder lopen.
We eten nog wat in de stad en dan is het alweer tijd om naar het hotel te gaan.
Morgen beginnen we aan onze laatste etappe van deze reis, we gaan naar Seattle.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *