Oregon Trail

Als we de autoruit ontdaan hebben van een massale hoeveelheid ex-vliegen vervolgen we onze reis door Oregon. We volgen een deel van de ontdekkingsreis van Lewis en Clark. Begin 1800 hebben zij het spoor naar het westen ontdekt.
Later werden er op diverse plaatsen nederzettingen gebouwd en ontstond de Oregon Trail.

Vanaf midden 1800 hebben langs deze route 100 duizenden gelukzoekers, vooral uit Europa de barre tocht naar het westen ondernomen, op zoek naar een betere toekomst.
De reis was niet zonder gevaren en kon wel 6 maanden duren.

Doordat veel pioniers de reis niet konden vervolgen en achterbleven, kwam het gebied langs de trail tot ontplooing. De jacht op de bizons veroorzaakte problemen met de indianen, die zich in hun bestaan bedreigd voelden.

Uiteindelijk zijn deze oorspronkelijke bewoners hier niet veel meer terug te vinden.
Af en toe zie je op een bord dat je een reservaat nadert, indianen kom je niet veel tegen.

Oregon heeft een mooie en afwisselende natuur. Prairies, bergen, bossen, beken en rivieren, je vindt het er allemaal. We rijden naar het westen langs de Columbia rivier die we bij Portland oversteken.
We zijn aangekomen in Washington, de 17e en laatste staat die we tijdens deze reis zullen aandoen.
Bij Olympia, de hoofdstad van Washington vinden we het genoeg voor vandaag en zoeken een hotel op. We gaan eerst hier de omgeving verkennen en rijden dan door naar het centrum van Seattle.

1 reactie op “Oregon Trail

  1. hey!
    hele leuke site ! zo te lezen beleven jullie een leuke tijd ! leuke vooral mooie foto’s ! geniet nog even van de tijd daar .
    gr louise (kapsalon blitzz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *