Geiranger – Voss

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Door de afgsloten tunnel moeten we een flink stuk omrijden maar we komen nu in een deel van Noorwegen dat we anders niet gezien zouden hebben.
We verlaten Geiranger aan de zuidkant en gaan via de toeristische route 63 naar het zuiden.
Al snel klimmen we tot grote hoogte.
De bergen zijn hier wel minder hoog dan in de Alpen, maar het stijgingspercentage lijkt hier wel groter te zijn.20130815-211036.jpg
We maken nog een foto van het dal en toeren over de eerste van de paar bergpassen van vandaag. De afstand in kilometers valt best mee maar omdat je hier niet echt snel rijdt is de reistijd flink.
Als we na de zoveelste tunnel opmerken dat we hier veel minder met motorrijders te maken hebben dan in Oostenrijk, komt er een recht op onze motorkap af scheuren.
Groot licht aan en in de ankers, dat was wel even schrikken.
Je hebt er ook wel malloten tussen zitten.Dat de reistijd zolang is komt voornamelijk omdat je de contouren van de fjorden volgt. Je rijdt als het ware om het fjord heen. Dat levert wel veel mooie plaatjes op dus daar hebben we geen problemen mee. We stoppen bij een van de vele picknickplaatsen langs een fjord. 20130822-102042.jpgOmdat Els een sanitaire stop moet maken en de toiletten op slot zijn gaat ze naar een hotel aan de overkant. Dat blijkt afgehuurd te zijn door de immigratiedienst.
Als ze binnenkomt schrikt ze niet alleen van de knoflookdamp, maar vooral van heel veel mannen die naar haar zitten te staren. Geen goed idee besluit ze, we zoeken wel wat anders. Langs het Jostedalsbreen NP en over diverse wegen welke die naam eigenlijk niet mogen hebben komen we aan bij Dragsvik. Hier nemen we de ferry over het grootste fjord van Noorwegen, het Sognefjord, naar Vagsnes.20130822-101811.jpg
Daarna is het nog anderhalf uur rijden naar ons appartement in Voss.
Dat is even lastig te vinden want Tom stuurt ons elke keer een doodlopende weg in.
Zo zie je maar dat je altijd een papieren kaart bij de hand moet hebben.
Uiteindelijk bereiken we onze laatste locatie, een appartement in het nummero uno skigebied van dit land. Er komen nogal wat sporters uit dit gebied.
Binnen gekomen blijkt dit weer een ouderwets ruim en luxe appartement te zijn.
Er staat zelfs een wasmachine en ook het interrnet werkt hier weer naar behoren.
We gaan ons hier wel vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *