Omgeving Houston

Het leek ons een goed plan om vandaag downtown Houston te verkennen.
Daar aangekomen, leek het wel alsof iedereen nog sliep, hoewel het al 11:00 was.
Nadat we de kaart erbij pakten, zagen we dat het toch echt het “Historic Downtown” was.
We zaten goed alleen was het centrum uitgestorven. Zelfs de restaurants waren in het weekend gesloten. Winkels waren er ook niet, alleen kantoorgebouwen.
Op sommige plekken waren er wel wat wegwerkers bezig.IMG_1047Vervolgens een paar keer op en neer gereden, en wat mooie plaatjes geschoten.De bevolking bleek vandaag te winkelen in de Malls die rondom Houston in de buitenwijken lagen, want daar was het wel erg druk. Down town Houston viel ons erg tegen, dus we besloten om richting Galveston te rijden. Dit is een plaatsje aan de Golf van Mexico.
Hier richt men zich op de visserij en natuurlijk de olie industrie. Het zag er wel leuk uit en we parkeerde de auto bij de haven. In de haven lagen diverse boorplatforms.
Een daarvan was ingericht als museum.IMG_1063IMG_1079We vonden het een interessante expositie. We zijn een stuk wijzer geworden over het ontstaan, de opsporing en de winning van olie en wat er zoal met olie gedaan kan worden. We verlieten het platform tegen sluitingstijd.
Op de kade was ook nog een uitstalling van mooi opgepoetste auto’s met hun trotse eigenaren te zien. Bij een Ford Mustang bleek zelfs het spruitstuk onder de motorkap verchroomd te zijn. Sommige mensen blijken heel ver te gaan in hun liefde voor de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *