New York – Washington DC

Dat krijg je als er een vrouw meegaat op vakantie. De bagage past niet meer in de koffer. Bij K-Mart kopen we een koffertje op wieltjes. Handig want daar kan Jennifer dan mee lopen. We ontbijten voor de laatste keer bij Skylight Diner. We lijken wel vaste gasten, want zonder het te vragen wordt er koffie en thee neergezet en blijft het glas water wat we toch niet drinken achterwege.

We checken uit bij het hotel en steken de straat over naar het station.
Hier nemen we de trein naar Washington.

Het reizen per trein gaat hier toch wel iets anders dan bij de NS. Er wordt geadviseerd om 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn, maar dat is nergens voor nodig. Als je het treinnummer maar in de gaten houdt want als de trein is gearriveerd wordt omgeroepen dat je kunt boarden.

We nemen plaats in de opvallend ruime trein en laten New York achter ons.
De treinreis gaat voorspoedig. Leuk om New York eens van de andere kant te bekijken.
Op Union Station kunnen we zo overstappen op de metro en 2 haltes verder zijn we al vlakbij ons hotel. We hebben een kamer gereserveerd bij de Red Roof Inn.
Na het boeken hoorden we duistere verhalen over deze buurt, maar ook nu weer blijkt dat erg mee te vallen. Deze buurt is vrij recent opgeknapt en ziet er zeer netjes uit.
Bij Radioshack een adapter voor de mp3 speler van Jennifer gekocht, want de lader die we mee hebben werkt niet op 60 Hz. Heerlijk gegeten bij Fuddruckers en daarna een wandeling gemaakt naar het Witte Huis. We zitten lekker centraal met ons hotel.
Later op de avond is het erg rustig op straat. Wel een verschil met New York.
Op de kamer kijken we naar de film over Ray Charles .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *