New York

Na alweer een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt gaan we als eerste naar het Empire State Building. We zitten er vlakbij en het kan in de zomer wel eens lang wachten worden. Gelukkig valt het mee. Jennifer geniet van het uitzicht. Als we weer beneden zijn gaan we richting station om met de metro richting Central Park te gaan. Eerst halen we bij Amtrak onze treinkaartjes op voor later deze week.

We hebben ze eerder via Internet gereserveerd. Nu kunnen we de tickets bij het loket zo ophalen. Na een korte metrorit stappen we uit bij de New York Library om even te mailen. Dat kan hier gratis, maar we moeten wel eerst een pas aanvragen.
Na het invullen van de nodige gegevens en het maken van een foto kunnen we een tijdblok reserveren. Het is er niet eenvoudiger op geworden na 11 september.
Omdat we nog even niet aan de beurt zijn gaan we richting Grand Central Terminal om het resultaat van de renovatie te bewonderen.

Dit station stond eerst op de nominatie om gesloopt te worden, maar gelukkig is dat plan ingetrokken en is het enorme station met 67 sporen en 44 perrons gerenoveerd.
Omdat we bijna aan de beurt zijn gaan we richting library om te mailen. We nemen weer de metro en gaan richting 81 street. Dit is de buurt waar de serie Seinfeld zich afspeelt.

We wandelen door Central Park en na alweer een stuk met de metro komen we bij Tom’s restaurant. Wel gaaf om dat in het echt te zien. We wandelen weer terug en komen langs de opvallend ruime en groene campus van New York University, aan bij Columbus Circle. Hier is een demonstratie gaande want er blijken burgemeester verkiezingen te zijn.
In de tv studio hier gaan de kandidaten in debat.

We houden het voor gezien en gaan verder richting FAO Schwarz. Dat valt een beetje tegen, want er is een verbouwing gaande. Toys R Us op Times Square heeft gisteren meer indruk op ons gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *