New Orleans – Nederland – Houston

We beginnen aan de 2e etappe naar Houston, een afstand van ongeveer 385 mijl.
Er wordt behoorlijk aan de weg gewerkt onderweg, maar gelukkig staan de file’s alleen aan de andere kant van de weg.

Als we de grens tussen Louisiana en Texas gepasseerd zijn stoppen we bij het visitor-centre om wat kaarten en folders uit te zoeken.IMG_0931Terug op de interstate ontdekken we dat er een plaats genaamd Nederland in de buurt is gelegen. Het lijkt ons leuk om daar een kijkje te nemen.
Op het eerste gezicht ziet het er wat vervallen uit, maar als we wat verder door rijden valt dat toch wel mee. Het plaatsje heeft zelfs een mall.IMG_0938We eten wat bij de locale vestiging van Subway, een soort broodjeszaak.
Doordat de amerikanen vaak nogal wat gewicht meetorsen, is er een gezond eten cultuur aan het ontstaan.Subway springt hier handig op in. Je kunt er zelf een sandwich laten samenstellen en tijdens het consumeren kan je op het servetje, op de frisdrankbeker en op de posters lezen hoe weinig calorieën je maar binnenkrijgt.
De broodjes smaken prima en daar gaat het ons om.IMG_0939Als we weer verder rijden krijgen we na een uurtje de skyline van Houston te zien, erg mooi. Ook hier blijkt weer dat er in amerika niet op een snelweg meer of minder wordt gekeken, want als op een bord spaghetti liggen de fly overs om het centrum van Houston.Wij vinden het allemaal erg indrukwekkend en zo mooi dat we bijna vergeten op te letten of we wel de goede afslagen nemen. Op de file informatieborden kan je aflezen hoeveel minuten je nog nodig hebt naar je afslag. Ziet er gelikt uit en het klopt ook nog.IMG_0940We checken in bij de Quality Inn schuin tegenover de NASA.’s Avonds hebben we voor het eerst problemen met inbellen en lukt het niet om verbinding met Internet te krijgen.
Dat is wel balen maar rond 23:00 lukt het toch om even in te bellen met een lage snelheid.

4 reacties op “New Orleans – Nederland – Houston

  1. Hoi Theo en Bas, Theo, Fijne collega heb jij om nog even zout in de open wonden van het DE-feest te strooien! maar gelukkig hebben jullie vakantie en hebben jullie je eigen feestje en zal het minder pijn doen! Bert zijn haar wordt erg lang, dus wordt het voor ons tijd om naar de China te gaan zodat hij naar de kapper kan…….. De rugzakken zijn gepakt, we zijn er klaar voor. Eerst nog even met veel plezier jullie reisverslag gelezen, complimenten Bas, want ik neem aan dat jij het meeste typewerk verricht? Leuk te lezen dat jullie het naar het zin hebben. We lazen niet dat jullie cowboy Billy tegengekomen zijn in New Orleans, dus een kater hebben jullie naar alle waarschijnlijkheid ook niet gehad. Wij krijgen weer hoofdpijn als we de foto’s van New Orleans bekijken. Nog heel veel reisplezier, geniet er van, jullie verdienen het! Veel groeten, ook van de familie Spanjaard en de rest van de familie Hendriks, Bert & Carla

  2. Hee Ombergen,

    We lezen jullie reisverslagen elke dag met groot plezier!! Leuke verhalen en dito foto’s.

    Groetjes Fam. Brouwer

  3. vandaag (2oktober) voor het eerst jullie reisverslagen gelezen, ziet er indrukwekkend en netjes verzorgd uit,ga het vanaf nu ook volgen. nog heel veel plezier daar in amerika. groetjes jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *