Holland – Michigan

We zijn vandaag in Holland dat in het westen van de staat Michigan ligt.
Deze stad is in 1846 gesticht door een groep emigranten uit Nederland.
Velen gingen in die tijd hun geluk zoeken aan de overkant van de grote plas.
De leider van de ongeveer 60 emigranten heette Van Raalte, een naam die we vandaag regelmatig tegenkwamen in Holland. Er is ook een Van Raalte farm die je kan bezoeken waar binnenkort met Thanksgiving een groot diner wordt gegeven.

Bij ons hotel om de hoek is het Dutch Village themapark. Dit is het beste te vergelijken met een soort mini Marken. Het is hier een en al molens, tulpen en klompen wat de klok slaat. Er staat ook een 250 jaar oude nog steeds werkende windmolen. In 1964 is deze originele molen in Nederland gedemonteerd en hier weer in elkaar gezet.
Verder is er een ambachtelijke Delftsblauw fabriek.

In deze tijd van het jaar is het rustig met toeristen. Zij zijn er vooral tijdens het voorjaar wanneer de tulpenvelden in bloei staan. Jaarlijks komen er ruim 2 miljoen bezoekers naar Holland Michigan. In december komt zelfs Sinterklaas nog even op bezoek.
Ook is er een Holland museum waar o.a. de geschiedenis van het plaatsje wordt verteld. Al met al is het een welvarende plaats. Vooral het centrum ziet er netjes uit met tal van boetiekjes. Ons hotel hebben we weer gevonden in de Traveler discount guide die bij alle service plaza’s langs de snelweg liggen.
Echt een aanrader als je dollars wilt besparen.

1 reactie op “Holland – Michigan

  1. Ik ga weer met veel plezier jullie belevenissen volgen!!! Vorig jaar heb ik ook een coast to coast trip gemaakt. Heel veel plezier!!

    Groeten,

    Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *