Frankfurt am Main

Het is vandaag weer schitterend weer als we op weg gaan naar het station om met de S-Bahn richtig centrum te gaan. Het is een stukje van niets, maar net te ver om te lopen. We stappen uit bij Frankfurt HBF, maar al snel blijkt dat we Frankfurt Hauptwache moeten hebben. We zitten zo sneller bij de altstad. Er wordt flink gebouwd aan de skyline van Frankfurt am Main. Men wil het hier ook wel eens hebben over Mainhattan. Je kan het ook overdrijven.

In het oude centrum gaan we op zoek naar de Römer. Dat is een bekend rijtje huizen en een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het oorspronkelijke gebouw is 600 jaar geleden als stadhuis in gebruik genomen. Uiteraard is ook dit platgegooid tijdens WO2 dus we kijken eigenlijk naar een replica. Een deel ervan staat in de steigers dus een echt mooie foto is er niet van te maken.

We lopen nog een stuk door en belanden aan de rivier de Main. Er blijken een aantal rondvaarten te zijn en we besluiten de rondvaart richting Griesheim te nemen. We krijgen zo mooi zicht op de skyline van Frankfurt. Door het mooie weer is het aangenaam vertoeven op het dek.

Na ontschepen gaan we verder met het verkennen van het centrum van de stad. Er zijn veel groepen die onder begeleiding van een gids een stadswandeling maken. Er blijkt behoorlijk gerenoveerd te zijn in het oude centrum. De opening is in oktober, dus eigenlijk zijn we een maand te vroeg. We krijgen wel een goede indruk van het geheel.

Aan het eind van de middag zoeken we een brauhaus op. Iedereen zit buiten op het terras, binnen is het leeg. Omdat de bediening te wensen overlaat besluiten we het al snel voor gezien te houden en richting hotel te gaan. We gaan wel wat drinken bij Gute Stute. Daar was het gisteravond ook gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *