Colorado National Monument, Arches NP, Moab

Vandaag gaan we weinig autorijden en veel zien.
Eerst gaan we het Colorado National Monument bezoeken, waarvan de ingang direkt buiten Grand Junction ligt.
Al snel klimmen we weer tot grote hoogten, waarbij het ene vergezicht nog mooier is dan het andere. De weg slingert zich over de toppen van de canyons en op de uitzichtspunten staan borden waarop uitvoerig uitleg wordt gegeven over het ontstaan van de canyons.
Met de hoogte stijgt ook de temperatuur en doordat we stevig klimmen, ook de temperatuur van de motor.
Voor het eerst deze reis koel ik de motor door de verwarming aan te zetten, uiteraard met alle ramen geopend.imm027

In het ook hier aanwezige visitorcenter bezoeken we een diashow. Als we het park aan de westzijde verlaten zien we een bord van het plaatselijke dinosauriermuseum.
We besluiten het te gaan bezichtigen, vinden het erg leerzaam maar hadden het wel snel bekeken. Met onze $16 pp steunen we de opgravingen zullen we maar denken.

We zoeken de Interstate 70 weer op en verlaten Colorado, richting Utah. Via Highway 28 sturen we naar Moab. Deze weg vergt behoorlijk wat concentratie want hij stijgt, daalt en kronkelt op de meest onverwachte momentenVlak voor Moab slaan we af richting Arches NP.
De temperatuur is inmiddels de 40 graden weer ontstegen.imm038
In het park bezoeken we de windows section, een grote verzameling bogen en boogjes, vandaar de naam Arches.
De impossantste van allemaal is Delicate Arche, maar een wandeling daar naar toe is 5 kilometer en gezien de hitte besluiten we om deze boog vanaf het uitzichtspunt te bekijken. Daar aangekomen blijken nog veel meer mensen dat idee gevat te hebben.
Aan het eind van de middag verlaten we het park en gaan richting Moab een motel zoeken. We belanden in een splinternieuw Motel 6,het mooiste wat we tot nu toe gehad hebben.

imm035Als we wat gedronken hebben en de was gedeeltelijk hebben gedaan gaan we lopend Moab verkennen.We eten wat bij de plaatselijke Italiaan “Pasta Jays” waar de bediening zeer vriendelijk is, het was met recht service with a smile bij deze serveerster.

Nadat we weer terug zijn in het motel ga ik verder met de was. Dit neemt nogal wat tijd in beslag want er zijn meer mensen op dat idee gekomen en we beschikken maar over 1 droger en 1 wasmachine. Een vrouw uit naar later blijkt Oostenrijk moppert op me , maar mijn was zit in de droger en zij moet nog even wachten.

Af en toe toch even gekeken of ze het er niet uithaalde want ze was zwaar gepikeerd, maar ja iedereen moet op zijn beurt wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *