Chicago

Na het ontbijt in het hotel gaan we richting Skydeck van de Willis Tower, vroeger Searstower geheten. Onderweg raken we alweer in gesprek met een hele aardige Amerikaan. Hij dacht dat ik mijn bedrijf aan SaraLee verkocht had en daarom 4 weken vakantie kon vieren. Een beetje spraakverwarring dus. Evengoed snapt hij niet dat wij zoveel vakantie hebben, hij heeft daar geen tijd voor want er moeten mondjes gevoed worden, dus werkt hij 6 dagen per week.
Terloops wordt ook nog even het harde spel van Nederland tegen Spanje aangehaald.

Bij het skydeck aangekomen zijn we snel boven want het is nog vroeg. Het uitzicht is goed en vooral de Ledge Experience slaat aan. Kort omschreven zijn het uitbouwen aan de toren, maar dan volledig van glas. Goed om je hoogtevrees te testen want je staat toch zo’n 409 meter hoog op een glazen plaat.
Na deze spannende ervaring is het tijd om even bij te komen bij Starbucks.
We gaan op het terras zitten maar moeten alles vasthouden omdat het anders wegwaait.
Het is wel erg warm dus een windje is welkom.
We wandelen door de Loop en lopen continu naar boven te kijken.
De architectuur in Chicago is erg mooi. Aan het eind van de middag gaan we even bijkomen op de hotelkamer. We hebben inmiddels toch alweer zo’n 7 uur gelopen dus de vermoeidheid slaat toe.

Na de korte pauze gaan we op weg naar The Cheesecake Factory om te eten.
Het is erg druk en we krijgen een pager mee voor als we aan de beurt zijn. Omdat we erg veel politie en dranghekken zien blijven we buiten staan om te kijken wat er aan de hand is.
Al snel gaat het gerucht dat President Obama straks langs komt rijden.

Als het moment bijna daar is gaat natuurlijk de pager af, maar we besluiten om te blijven staan. Dit maak je niet veel mee. Een paar minuten later is het zover en komt een lange stoet voorbij racen. Er rijdt zelfs een ambulance mee. Wel gaaf om mee te maken, al krijg je Obama niet te zien want alle ramen zijn geblindeerd.

Als de stoet voorbij is gaan we binnen kijken of onze reservering nog geldig is, maar er blijken meer mensen buiten gestaan te hebben. Vijf minuten later worden we naar onze tafel gebracht en kunnen we bestellen.
Na het eten lopen we door de zwoele avond naar het hotel. Chicago is een erg leuke stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *