Arco en omgeving

We beginnen weer een beetje in ons vakantie ritme te komen. Proberen een beetje uit te slapen, de ’s nachts opgelopen muggenbeten tellen, broodjes halen en dan lekker uitgebreid ontbijten. Het weer is dusdanig mooi dat we telkens op het balkon kunnen zitten.

Er zijn voor zover we kunnen ontdekken 2 redelijk grote supermarkten in Arco. Beide binnen schoots afstand van het appartement.

Een paar zaken vallen ons op. Men houdt hier erg veel van honden en de voordeur zou niet misstaan in een bankfiliaal. Van criminaliteit hebben we echter gelukkig nog niet veel gemerkt.

Op het balkon hebben we uitzicht op Castello di Arco. Je kan via een verhard pad naar boven  wandelen. Als we in het centrum aankomen blijkt er een markt te zijn dus dan ben je de vrouw in het gezelschap kwijt. Shirts van Juventus en dan met name Ronaldo zijn hier erg populair.

Het is wel leuk om te zien hoe de markt afgebroken wordt , want anders dan in Nederland hebben ze hier geen kramen.
Alles is gecentreerd rondom busjes, dus na afloop de handelswaar weer inpakken, de soms forse overkapping automatisch naar binnen draaien op het dak van de bus en weer op weg naar huis.

We komen nu ook een routebord tegen wat al die mountain bikers hier verklaart.

Met enige vertraging beginnen we dus aan de beklimming. Het is een steile, af en toe zeer steile, beklimming tussen de olijfbomen door. De route staat duidelijk aangegeven, kan niet misgaan. Om tot het laatste stuk en de ruïne toegang te krijgen moet je een toegangsbewijs aanschaffen. We tikken €3,50 pp af en klimmen verder.


Over het uitzicht mogen we niet klagen. In de bergen wil nog wel eens nevel hangen maar nu is de lucht bijna helder. Vanaf de top lopen we langs een andere route weer naar beneden, maar niet voordat we een terrasje onderaan Castello di Arco gepakt hebben.
Het begint een beetje te waaien en dat is eigenlijk wel lekker.
We komen uiteindelijk op het dorpsplein weer terug in het centrum. Nog even langs de supermarkt voor wat boodschappen en daarna weer lekker hangen op het balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *