Yellowstone NP

Na een heerlijke nacht in het Best Western hotel gaan we op weg naar Yellowstone.
We gaan vandaag via de noordkant van het park naar ons volgende hotel.
Het is behoorlijk druk op de weg en als we in het park rijden moeten we al snel stoppen voor een kudde bizons. Ik stap uit om wat foto’s te maken maar krijg het advies om niet te dicht bij te komen. Ze zien er nogal sloom uit maar het schijnt dat bizons een aardige snelheid kunnen bereiken. Later zien we op Youtube enkele voorbeelden hiervan.

Bij Fishing Bridge, waar sinds 1973 niet meer gevist mag worden, buigen we af naar het noorden. Reden we eerst langs het Yellowstone meer, nu gaan we klimmen en de bergen weer in. Daarom stoppen we eerst in Lake Village en nemen daar een heerlijk kopje vers gezette espresso.
Als we verder rijden komen we de eerst bron al tegen en het begint al aardig naar rotte eieren te ruiken. We zijn bij Mud Volcano en zoals de naam al aangeeft is Yellowstone eigenlijk een grote vulkaan.
Nergens op de aarde kom je zoveel natuurlijke geisers tegen als hier.
Om een indicatie te geven, de caldera, dat is een komvormige krater met vulkanische activiteit heeft een doorsnede van 65 kilometer. Best wel indrukwekkend, het zou zo maar kunnen dat er straks geen Yellowstone NP meer is. Maar vandaag is het nog niet zover dus we rijden door naar Artist Point, een canyon met schitterende kleuren en een paar watervallen.
We buigen af naar Mamoth Hot Springs en zien een door de natuur gevormd terras in de meest vreemde kleuren.
Alles is eenvoudig te bewonderen want er zijn vlonders aangelegd, zodat je zonder natte en hete voeten te krijgen alles van dichtbij kan bewonderen.
Bovenaan het terras is voor het gemak zelfs een rondweg van 1 mijl aangelegd zodat alles eventueel vanuit de auto bekeken kan worden, we zitten tenslotte in Amerika.
Als we het voor gezien houden sturen we naar de uitgang van het park en is het al laat als we inchecken bij ons hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *