Washington DC – New York City

’s Morgens al weer vroeg wakker, 05.00 uur, de jetlag doet zijn werk nog.
Om 05.30 uur liep, ondanks onze waarschuwingen, de wekker van Bas weer af.
Zelf sliep hij door! Na het ontbijt de spullen ingepakt en uitgecheckt.
Bij de terminal bleek dat we aldaar gelijk voor de vlucht naar New York konden inchecken, dus wij weer terug naar het hotel om de koffers te halen en alles geregeld.
Toch wel makkelijk zo, want nu hoefden we het centrum niet meer uit.

Op weg gegaan om een nieuwe videoband voor de camera te kopen, wat niet meeviel want het winkelaanbod in de stad valt ons tegen. Waarschijnlijk is alles geconcentreerd in malls buiten het centrum, makkelijk, maar je moet wel een auto hebben.
Ons plan om vandaag het Capitool te bezichtigen kon geen doorgang vinden omdat er een grote manifestatie gaande was voor het Capitool op de Mall, Jesus for Washington.

airspacelincoln-memorialDaarom het bezichtigen van het Air and Space museum afgemaakt.
Tentoonstelling over Enola Gay plus film en een film over vliegen in het algemeen gezien. De laatste op een groot imax scherm, heel spectaculair. In een ander museum
dinosaurussen en oceanworld bekeken.

Het was inmiddels alweer pittig warm geworden, dus we liepen weer in ons t shirt te
puffen. Gelukkig kan je op elke hoek van de straat frisdrank of ijs kopen. Snel nog wat
souvenir -t shirts gekocht, een laatste blik op het Witte Huis, met erg tamme eekhoorns in de tuin, en op weg naar de busterminal richting Dulles Airport.
Bij de winkels op het vliegveld hebben Bas en Peter de parfumtesters uitgeprobeerd, dus ze stinken nu een uur in de wind.

Als we bij de gate wachten op het vliegtuig blijkt dat het in New York onweert, dus vlucht UA6429 wordt telkens een half uur uitgesteld.
We zitten in de wachtkamer tegenover een kiosk.
Peter en Bas besluiten een meegenomen familiezak chips op te gaan eten tegenover de verkoopster. Om de pijn voor haar te verzachten toch maar wat te drinken gekocht.

Na diverse malen te zijn uitgesteld wordt onze vlucht uiteindelijk geannuleerd en worden we overgeboekt op een andere vlucht. We vliegen nu met een Boeing 757, een groter
toestel dat minder problemen met het weer heeft.
We vertrekken om 21.25 uur vanaf de C pier. Anders dan op Schiphol moet je hier tussen de pieren gebruik maken van een shuttle bus. Om de tijd te doden nemen we een hamburger en een glas bier. Het vliegtuig is bijna leeg als we vertrekken.
Ondanks het weer is het een rustige vlucht. Om de gevolgen van turbulentie tegen te gaan hing het vliegtuig achterover, wat voor de catering weer lastig was, want die kregen het karretje maar met veel moeite voor in het vliegtuig.

Na een wachttijd van 15 minuten zetten we om 22.45 uur de landing in.
Omdat we boven het landingsgestel zitten, merken we dat de wielen eerst uitklappen en daarna weer ingeklapt worden. De piloot geeft een dot gas en we maken een doorstart.
Na de tweede keer aanvliegen landen we in de mist op La Quardia Airport in New York.
Als we de bagage willen ophalen blijkt de tas van Peter niet meegekomen te zijn.
Dat is flink balen. Hij geeft de vermissing aan en we nemen een taxi naar het hotel.

Na een supersnelle rit arriveren we bij de New Yorker op de 34ste straat aan 8th Avenue. Hier zullen we de volgende nachten verblijven. Het ziet er wat ouder uit maar is een
sfeervol hotel in de stijl van de jaren 40. Het uitzicht vanuit onze kamer op de 32ste
verdieping is fenomenaal. Links zien we het Chrysler gebouw en rechts het Empire State
Building.
We zitten vlak naast de Madison Square Garden. We kopen nog wat te drinken en wat later gaan we lekker slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *