Verona

Vandaag onze laatste dag in Italië. Met het ontbijt gaat het steeds beter. Ik hang de eitjes in de pan en zet de stopwatch.  Els regelt een verse espresso en cappuccino, want dat spul uit de automaat in de ontbijtzaal is niet te drinken. (Instant koffie)

Na het ontbijt gaan we op verzoek van Els een winkelcentrum bezoeken. Dat viel een beetje tegen. Het is niet veel dus we houden het al snel voor gezien. Maar eerst besluiten we nog even een koppie te doen met een Italiaanse lekkernij, cannoli. Dat viel ook al tegen want de smaak was niet wat we er van verwachte. Er zit een beetje scherpe kaasmaak aan volgens Els, ik proef geen kaas maar vind het ook niet lekker. Later heb ik het even opgezocht maar de vulling bestaat uit ricotta en dat is gemaakt van schapenmelk. Jakkiebah…

We zetten de auto afgetankt en met schoongemaakte ramen weer bij het appartement en gaan Verona weer in. Als eerste bezoeken we de Arena, waar we nu snel binnen zijn. Men is aan het voorbereiden voor het concert van vanavond. Het blijkt dat Zucchero hier een optreden geeft. Op 17 oktober staat hij met hetzelfde concert in de Ziggodome in Amsterdam.

Voor de arena staan ook nog 2 gladiatoren waarmee je op de foto kan. De vrouwelijke???gladiator heeft niet helemaal door dat men vroeger nog geen nagellak op de teentjes had.

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat er wel degelijk enkele vrouwelijke gladiatoren waren en nagellak al 600 jaar v.Chr. gebruikt werd, maar dan door de rijke vrouwen. De combinatie Gladiatorin en nagellak is dus wel bijzonder.

We gaan weer verder naar het balkon van Giulietta, zoals men Julia hier noemt. Romeo en Julia is het liefdesverhaal van Shakespeare over twee leden van rivaliserende families. 

Het is een echte toeristen val, want het balkon blijkt pas in 1935 opgehangen te zijn. Maar als je in Parijs bent wil je de Eiffeltoren zien, hier bezoek je het balkon van Giulietta. Op het plaatsje onder het balkon staat nog een beeld van Julia. 


De overlevering wil dat als je de rechter borst van het beeld aanraakt, je gelukkig wordt in de liefde. Vorig jaar in Praag hebben we ook zo’n beeld gezien. Dat was alleen van een man en daar moest je iets anders aanraken om ook gelukkig in de liefde te worden. Toeristen geloven ook alles.

We wandelen nog wat door Verona, en pakken tenslotte een terrasje. Els heeft een nieuw drankje ontdekt, Spriz Aperol dus dat gaan we bestellen. Ik hou het gewoon bij een biertje en dat blijkt van ome Freddie te zijn, niet verkeerd dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *