Tokio (1)

Vandaag gaan we naar Tokio! Rond een uur of 8 rijden we met de metro richting Kyoto Station waar ook de perrons zijn van de Shinkansen.

Deze treinen kunnen een snelheid halen van tussen de 240 en 300 kilometer per uur. Hierdoor kunnen we in iets meer dan twee uur tijd in Tokio zijn. Ter vergelijking, de bus zou er ruim acht uur over gedaan hebben. Tijdens de rit leek het me leuk om even mijn Runkeeper aan te zetten zodat ik kon zien hoe hard we ongeveer gingen. Daarnaast heb ik gelijk een nieuw persoonlijk record waar Usain Bolt een puntje aan kan zuigen.

Wanneer we rond het middaguur in Tokio aankomen gaan we eerst naar ons hotel dat in de wijk Ueno ligt. Aangezien het erg mooi weer is gaan we naar de Tokyo Skytree zodat we een indruk kunnen krijgen hoe groot Tokio wel niet is.

De Tokyo Skytree is met zijn 634 meter het hoogste gebouw in Japan en volgens de boekjes het op een na hoogste gebouw ter wereld. Alleen de Burj Khalifa (829.84 meter) moet het voor zich dulden. Er zijn twee observatiedekken; de eerste ligt op 350 meter en kost 2000 yen (20 euro), de tweede ligt op 450 meter en kost nog eens 1000 yen (10 euro) extra. Het duurt wel even voordat we naar boven mogen, want de rij is ontzettend lang. Het lange wachten (drie kwartier) wordt wel beloond met een prachtig uitzicht.

Tokio is de hoofdstad van Japan en vormt het centrum van de agglomeratie Groot-Tokio wat de grootste metropool is van de wereld met ongeveer 35 miljoen inwoners. Dat is wel te merken wanneer we op het observatiedek staan want waar we ook kijken, tot aan de horizon is het helemaal volgebouwd. We besluiten ook een extra kaartje te kopen voor de hoogste observatiedek, want we zijn er nu tenslotte toch.

We gaan hierna weer naar buiten en zoeken een 7-Eleven op om wat geld te pinnen. We halen gelijk wat Biru´s en gaan langs het kanaal op een bankje zitten met een mooi uitzicht op de Skytree. De zon gaat hier al rond een uur of 6 onder en we zien dan ook de verlichting van de toren aangaan wat een heel mooi effect geeft.

We gaan even terug naar ons hotel om onze koffers, die in de tussentijd gearriveerd zijn, op onze kamer te zetten. Daarna gaan we wat eten bij een soort food court waar ze ook pizza´s hebben. Het is wel weer eens lekker om wat anders dan Japans te eten. Vervolgens gaan we door naar de wijk Shibuya.

Deze wijk wordt vaak vergeleken met Times Square in New York en het heeft er zeker wat van weg. Hier vind je veel bekende winkelketens en ook het nachtleven vind hier grotendeels plaats. Maar het meest in het oog springend is toch wel het wereldberoemde kruispunt waarbij de verkeerslichten voor alle auto´s op rood gaan en de voetgangers een minuut lang vrij spel hebben.

We sluiten de avond af door nog even een drankje te doen bij een Ierse Pub met de naam “The World End”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *